Симптомите на Венозна Тромбоза в Краката

6
1538
Добави коментар
balniroklinet
balniroklinet

Симптоми на венозна тромбоза в краката. Трябва да сте внимателни!

венозна тромбоза

Болестите винаги присъстват в живота на всички хора, но изглежда, че при жените има малко по-чести. Разширените вени например, които се виждат с просто око, изглеждат нормални, но могат да бъдат много опасни, ако останат без надзор. Важно е да имате добър медицински контрол, за да предотвратите появата на разширени  вени и превръщането им в по-сложни и опасни болести, като венозна тромбоза . За всички е известно, че разширените вени са причинени от лоша циркулация на кръвта. Те обикновено излизат в долните части на тялото, като бедрата и бедрата. Опасното нещо започва, когато се създава кръвен съсирек, който успява да спре кръвообращението.

Това е, когато сме се сдобили с венозна тромбоза. Тази диагноза е опасна, защото създава кръвен съсирек във всяка вена в нашето тяло, което възпрепятства правилното кръвообращение. Това може да доведе до сериозни проблеми, ако се отдели от района, т.е. може да прекоси кръвния поток, за да достигне до артерия и напълно да блокира нашата система.

Симптоми на венозна тромбоза

Лекарите обикновено обясняват, че тромбозата обикновено се поражда в бедрата, но също така трябва да се има предвид, че има два вида тромби и всеки има различни симптоми. И двете тромбози са опасни, но едно е по-сериозно от другото, затова трябва да сме наясно какво се случва и да действаме по този въпрос.

 

Повърхностна венозна тромбоза:

венозна тромбоза,симптоми ,разширени вени

Те са лесни за диагностициране, тъй като вените се отличават със силен цвят и са трудни за докосване, много подобни на възел и болката, която причиняват, е висока. Можете да ги видите с невъоръжено око, освен това районът ще бъде малко топъл и  малко поносим на натиск. Ако не се грижите за тази тромбоза в бъдеще, може да страдате от най-сериозните заболявания, освен риска от инфекции. Инфекцията, която причинява тази тромбоза е „флебит“

Дълбока венозна тромбоза:

венозна тромбоза,симптоми ,разширени вени

Това е много опасно, защото не осъзнаваме в кой момент преминава от повърхностен тромб до тежък. Симптомите варират от високо налягане в областта, където вените са изпъкнали, областта е много скована на пипане. Има само топлина и изключително в засегнатата област и чувствате, че странното изтръпване, което засяга целия крака. Когато кожата стане прекалено синя или просто липсва цвят, това е ясен знак, че кръвта е спряла да тече нормално и трябва да отидете при доктора.

Трябва да започнем да се борим с този проблем, като правим ежедневни упражнения, половин час разходка или кардио може да помогне много.

Правете студени душове в областта на краката, избягвайте солта в ежедневните си ястия и пийте много течности, натуралните сокове са добра опция за по-добро здраве.

Как да не разрешите на разширените вени да ви убият

 

by by