Протестиращите с нова тактика, плъзват по бензиностанциите

1
150
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

След като две недели под ред блокираха движението в района на Бургас, днес протестиращите срещу цените на горивата и ниския стандарт на живот решиха да променят тактиката си. Предвид малобройните участници в третата по ред демонстрация в града, водачите решиха да променят тактиката си. Вместо да блокират пътища, те щурмуваха бензиностанциите, където започнаха да зареждат гориво за стотинки.

В пъти по-малко автомобили и протестиращи се събраха днес по обяд на паркинга на м-н “Метро”, в сравнение с миналата седмица, предава репортер на “PoligrafF”. Сред причините за това са актовете за затварянето на магистралата и блокирането на пътищата, както и приятното време, което също оказа влияние и пренасочи част от хората към по-развлекателни неделни занимания.

Един от най-активните протестиращи – Роси Бъчварова се оказа с отнета книжка, заради предходни протести и спречкване със служители на КАТ. Постановлението й бе връчено по време на протеста. Фактор се оказа и засиленото полицейско присъствие и масовите проверки на водачите в целия град.

След кратко “съвещание” на паркинга на хипермаркета, протестиращите все пак надуха клаксоните и потеглиха. Този път обаче не към АМ “Тракия”, а към бензиностанциите на големите вериги, където да проявят недоволството си от цените на бензина и дизела, монопола при горивата и ниския стандарт.

Междувременно, цените продължават да падат. Днес средната за А95 е 2,08 лева за литър, а дизелът се търгува по 2,30 лева за литър. Само от началото на месеца масовият бензин е поевтинял с 29 стотинки, а дизелът – с 11 стотинки. Средната цена за литър А95 в Бургас днес е 2,06, а за литър дизел – 2,27 лева.