Газови инжекциони течна фаза

1
417
Добави коментар
prodavalnik.top
prodavalnik.top

Газови инжекциони течна фаза – Системи за впръскване на втечнен газ

Светият граал на автомобилизма е да притежавате, високоефективно превозно средство с ниски разходи за гориво.

Директново впръскване на втечнен газ или т.нар. течна фаза, осигурява точно това …

 

Видове системи за преобразуване на газ ( LPG )

• Обикновена газова уредба със смесен вариант са най-старият вид, датиращ от десетилетия и все още широко използван.

Течното гориво се превръща в пара и след това се смесва с въздуха, преди да влезе в смукателния колектор.

•Инжекционна изпарителна фазова ( оригинално техническо – наименование парофазна система ) система или широко изпозваният така наречен газов инжекцион.

Системите за впръскване на парофазни ( газови инжекциони ) (VPI) системи използват конверторна и смесителна система, но газът излиза от преобразувателя под налягане и се инжектира в смукателния колектор.

Електрически управляваните инжектори подобряват измерването на горивото към двигателя, икономия на гориво и мощност, както и намаляване на емисиите.

Това в момента е най-широко разпространената система от типа през последните години. Прилага се дори и при автомобили със мощни ддвигатели ( вижте нашата галерия ==> тук )

• Система за инжектиране на газ в течна фаза (LPI) –  впръсква течност директно във всмукателния колектор, където се изпарява, без да използва преобразувател.

Горивото, изпаряващо се във всмукателния колектор, се охлажда и увеличава плътността на всмукателния въздух, значително увеличава мощността, подобрява разхода на гориво и намалява емисиите в сравнение със стандартните газови инжекциони.

• Директно впръскване с течна фаза (LPDI) са най-модерните системи, вкарващи втечнен газ директно в горивната камера.

Втечненият газ незабавно се изпарява и охлажда се сместа гориво-въздух в горивната камера по време на компресионния ход, с по-нататъшни подобрения на производителността и емисиите.

 

Последната технология

Течните системи за втечнен нефтен газ са най-новото поколение в автомобилната технология за горивни системи в тази сфера.

Със тези иновации получавате значителни икономии на гориво при газовите уредби, съчетан с равномерно представяне на двигателя.

Безупречно задвижване и по-ниски емисии от ауспуха.

 

Как функционират газовите системи с течна ваза?

Системата изпомпва пропан-бутан при високо налягане от резервоара за втечнен нефтен газ, до входния колектор на двигателя чрез комплект специални инжектори.

Инжекторите впръскват течния пропан-бутан в смукателния колектор.

Газът веднага се изпарява след инжектирането. Този процес на изпаряване бързо охлажда околния въздух.

Този ефект на охлаждане увеличава плътността на сместа въздух-гориво, като гарантира поддържането на мощност и въртящ момент и по-малко емисии на CO2.

Ефектът е подобен на интеркулацията при позлването на турбокомпресори.

Единицата за електронно управление (ECU) контролира различните компоненти на системата за инжектиране на течност, включително инжекторите.

Инжекционният сигнал за LPG оптимизира времето за впръскване на втечнения газ и газ. ECU се калибрира спрямо конкретното превозно средство и компютъра на двигателя.

Това е различно от конвенционалните системи за преобразуване на газови изпарения.

Конвенционалните системи работят със изпарител, като газта минава през него  и влиза във смукателния колектор в газообразно състояние. Тази пара от втечнен нефтен газ влиза в смукателния колектор чрез смесител или инжектор.

Резултатът е по-малко гъста смес от въздух и гориво, което означава по-ниска ефективност на двигателя и изход.

Тази стара система може действително да ограничи производителността на автомобила, в сравнение с инжектирането на газ в  течна фаза.

 

Производителност

Превозно средство с най-съвременна течна LPG система произвежда почти същото количество мощност при работа с втечнен нефтен газ, в сравнение с бензина.

Графиката на динамометъра по-долу показва сравнение на работата на газов инжекцион с течна фаза спрямо работата на бензин, тестъте е със двигател Holden Commodore VE 6.0L.

Газова уредба с течна фаза на инжектиране, произвежда повече мощност и въртящ момент, отколкото при работа с бензин.

 

Надеждност

Течните LPG системи са толкова надеждни, че повече от 1 милион са фабрично монтирани от автомобилни производители по целия свят.

Подобна практика започва да се среща често вече при автомобилите с мощни двигатели.

Производителите на тези системи са толкова уверени, че предлагат разширени гаранции за течните LPG системи.

 

Спестяване на пари и околна среда

Едно от най-големите предимства на превозните средства, задвижвани с пропан-бутан (LPG), е спестяванията, реализирани от разходите за гориво.

Автогазът е безопасен и евтин начин да управлявате колата си. Особено, във днешно време когато семейният бюджет изглежда все по-натоварен!

Това води до стотици, ако не и хиляди левове спестявани всяка година в зависимост от използването на вашия автомобил и вида газова система, кяото използвате.

Задвижването на двигател с пропан-бутан може също да намали разходите за поддръжка.

LPG е по-чисто гориво, отколкото бензина, така че животът на двигателя не е засегнат.

Екологичните спестявания също са част от уравнението.

Използването на автогаз създава значително по-малко въглероден диоксид (CO2), отколкото безоловен бензин.

СО2 е основният парников газ, предизвикващ дългосрочно изменение на климата.

Като цяло, емисиите от ауспуха могат да бъдат до 15% по-чисти, като се използва автогаз вместо бензин.

 

Може би е време да смените ”пътя” ?!  Ако след прочитането на тази статия сте решили да направите промяна, се обърнете към нашите услуги, предоставяни от висококвалифициран екип притежаващ нужното обучение и сертификация за извършване на услугите, които предоставяме. Ако не вярвате на това, повярвайте на хилядите ни доволни клиенти и опита ни над 10 годинии.

Газ сервиз София – Сервиз за газови уредби, монтаж и продажба на нови газови инжекциони, обикновени газови уредби ( АГУ ), настройка, диагностика и поддръжка за гр. София. Газ сервиз

За контакти: 0897 25 27 27 / гр. София, кв. Горубляне, ул. Павел Красов №24 / [email protected]