Пиноленова киселина от Корейски бор за отслабване

1
85
Добави коментар
borola
borola

Пиноленовата киселина е важен представител на групата на ненаситените мастни киселини. Най-богатият източник на пиноленова киселина са маслото и ядките от т.нар. корейски бор.

Ползите от приема на пиноленова киселина се доказват от множество клинични проучвания, а интересът към нея не спира да расте. Сред най-позитивните ефекти на пиноленовата киселина се откроява влиянието й върху апетита. Приемана редовно в необходимите дози, тя помага за потискане на апетита, регулиране чувството за глад, а оттам – за бързо и здравословно отслабване.

Пиноленова киселина

Структура. Химичната структура на пиноленовата киселина се явява изомерна форма на т.нар. гама-линоленова киселина (GLA). Тя има силен ефект върху изгарянето на мазнините и ползването им като източник на енергия за организма. Имайки много близка до нея структура, пиноленовата киселина също има подобен ефект. Тя помага за намаляване количеството на мазнините в кръвта, включително лошия холестерол (LDL-холестерол).

Действие. По-важно за пиноленовата киселина обаче е другото й, клинично доказано действие. Тя има уникалната способност да намалява апетита, стимулирайки секрецията на двата основни хормона, потискащи усещането за глад.

Въпросните хормони са холецистокинин и глюкагон-подобен пептид 1. Секрецията на тези биологично активни вещества и отделянето им в кръвта отключва чувството за ситост. Стимулирайки секрецията им, пиноленовата киселина ни предпазва от излишен прием на калории. Продължителният прием на пиноленова киселина и регулираният калориен прием предлагат научно обоснована възможност за успешно намаляване и контролиране на теглото.

Необходими дози. Специално проучване, проведено преди няколко години в САЩ, помага да се определи оптималното дневно количество пиноленова киселина, което помага за трайно отслабване.

Проследено е състоянието на няколкостотин пациенти със затлъстяване. Приемът на 3 грама пиноленова киселина дневно е довел до намаляване на калорийния прием с близо 40% и успешно намаляване на теглото им. Според специалистите необходимата дневна доза пиноленова киселина за трайно и здравословно отслабване варира между 2 и 3 грама в зависимост от индивидуалните особености на всеки пациент.

Патентованият продукт за отслабване с оптимални дози пиноленова киселина

Калорекс Апетин/Calorex® Apetin е специално разработен и патентован продукт за отслабване, съдържащ висококачествена пиноленова киселина от ядки на Корейски бор. Всяка капсула Калорекс Апетин съдържа 700 мг пиноленова киселина.

поред нуждите на пациента може да се приемат от 3 до 6 капсули Калорекс Апетин дневно преди или между храненията. Точната дозировка може да се определи от всеки лекар или диетолог, за постигане на траен ефект с намаляване и поддържане на постигнатото тегло.

Преглеждания:
816