Ефективно отслабване с намален прием на калории

1
153
Добави коментар
borola
borola

Опитвали ли сте да намалите приема на калории, за да постигнете по-бързо отслабване? Всеки, който не е предприемал тази мярка, трябва да е наясно, че това е най-ефективният и препоръчван начин за трайно намаляване на теглото. Единственото затруднение идва от стремежа да се изчислява точното количество калории, приемани на ден. И то обаче ще отпадне, когато се запознаете с фактите, които ще представим.

С колко трябва да се намали калорийният прием за трайно и здравословно отслабване?

Повечето диетолози препоръчват намаляване на дневния прием с поне 500 калории за редуциране на килограм телесно тегло за седмица. Това стимулира много хора да консумират по-нискокалорични храни. Част от тях дори се изкушават да намалят още по-сериозно калорииния си прием. Нерядко ограничават храненето си до количество, което осигурява не повече от 800 калории дневно и стигат до гладуване. Екстремно нискокалоричните диети обаче не осигуряват трайно отслабване. Водят до т.нар. йо-йо ефект, при който изгубеното тегло се възстановява много бързо след диетата.

Причините за това са няколко:

нискокалоричните диети повлияват негативно обмяната на веществата в организма. Когато дълго време приемаме по-малко калории, отколкото са нужни на тялото ни, метаболизмът се забавя и се адаптира към новите условия. Забавянето на метаболизма значително забавя и топенето на излишните килограми
ниският прием на калории намалява енергийните запаси на тялото. За ефективно отслабване е необходимо да се поддържа висока физическа активност, а липсата на енергия не позволява това
екстремно нискокалоричната диета е много трудна за поддържане за дълъг период от време до удовлетворяващо намаляване на теглото

Може ли да се постигне удовлетворяващ резултат само с намаляване на калорийния прием?

Удовлетворяващо и здравословно отслабване може да се постигне по различни начини. Всички те изискват изразходваните калории да бъдат повече от приеманите с храната и напитките. Това може да се постигне най-лесно по 2 начина:

като се повиши физическата активност
като се разчита на прием на качествени продукти за отслабване

За намаляване количеството на усвояваните калории може да се разчита на Калорекс Липас/Calorex® Lipas. Той съдържа 500 мг пречистен и стандартизиран хитозан (разтворими фибри). Калорийната стойност на всяка капсула е точно нула.

Калорекс Липас попива мазнините в стомаха и червата и значително намалява усвояването им. Така силно редуцира количеството на приетите с храната калории и подпомага ефективно отслабването.

За безопасно и трайно отслабване може да се разчита и на другите продукти от фамилия Калорекс, всеки от които действа по специфичен и доказано ефективен механизъм.

Преглеждания:
512