Храни за отслабване, които консумираме твърде рядко

1
152
Добави коментар
borola
borola

Опитът на водещи диетолози и на много хора, успели да отслабнат здравословно, е красноречив – излишните килограми може да се топят и без сериозно гладуване. Вече е доказано, че за тази цел може да разчитате на чудодейния ефект на т.нар. храни за отслабване. В тази група фигурират редица добре познати и достъпни продукти. За съжаление потребителска справка показва, че повечето от тях не се консумират редовно у нас. А трябва, защото с тяхна помощ може да се постигне траен контрол върху наднорменото тегло.

Какво е толкова особено в състава на храните за отслабване?

Природата е направила така, че съставът на храните за отслабване е идеално балансиран за стимулиране на процесите на топене на мазнини и горене на калории. Тези продукти са с ниско съдържание на мазнини и прости полизахариди. Захарите в състава им са от типа на т.нар. бавни въглехидрати, които засищат, усвояват се бавно и не повишават рязко кръвната захар.

Репички. Те са изключително богати на фибри – природното топ средство за регулиране на теглото, което всички диетолози препоръчват заради доказаният му ефект. По-голямото предимство на репичките обаче е друго – те са нискокалорични. Една репичка носи 1 калория. Това поставя този зеленчук на първо място по ефективност сред популярните храни за отслабване.

Грейпфрут. Сред всички цитруси това е може би най-рядко купуваният от родните потребители. Тези от тях, които искат да разчитат на доказани храни за отслабване трябва да залагат на грйпфрутите по-често. За тях е характерна изключително благоприятна корелация. Богати са на витамини и минерали, а са бедни на калории.
Салата айсберг. Въпреки че като вкусови качества е най-безвкусната сред зелените салати, айсбергът е сред топ храните за отслабване. Една чиста порция носи едва десетина калории. Това позволява известна гастрономична волност. От време на време може да прибавяте към салатата от айсберг малко количество от своя любима добавка, без да се опасявате за калорийния си прием.

Карфиол. У нас карфиолът е познат основно като съставка на зимните туршии. Това обаче не бива да ви възпира да го включвате в менюто си целогодишно. Той позволява най-разнообразни кулинарни обработки, приятен е на вкус, богат на фибри и беден на излишни калории. Идеална комбинация, поставяща карфиола сред водещите храни за отслабване.

Нахут. Популяризирането на този бобов продукт напоследък е последствие от разкриването на неподозираните досега диетични достойнства на нахута. Може да се приема самостоятелно, смлян на хумус или добавен към различни салати. Както всички бобови продукти засища, но не ви снабдява с излишни калории и енергия. Енергийните нужди на тялото се подсигуряват от горенето на излишните мазнини.

Идеалното допълнение към храните за отслабване

Силата на най-мощните природни продукти за отслабване е събрана в състава на продуктите Калорекс/Calorex®. Сред тях всеки може да намери най-подходящия за себе си, според своите индивидуални нужди. Съставът на отделните продукти е различен, но ефектът им е насочен в една посока – здравословно отслабване и намаляване на здравните рискове от затлъстяването.

Преглеждания:
429