Затлъстяване при жените = висок риск от ранен пубертет при децата

1
86
Добави коментар
borola
borola

Учени от Калифорния съобщиха за важно откритие, доказващо връзката между затлъстяването при жените и ранния пубертет при децата им. Данните са публикувани от Американския журнал по епидемиология. Имайки предвид важността на проблема затлъстяване у нас, ние от програма Калорекс запознаваме бъдещите майки с тези данни.

Планирате бременност? Уверете се, че нямате затлъстяване и сте със здравословно тегло!

Учените апелират към мониториране на теглото на всяка жена, планираща бременност. Навлизането в този важен период от живота със здравословно тегло и без затлъстяване е важно за здравето на детето. Особено ако то е момиче.
Вече е доказано, че дъщерите на жени със затлъстяване изключително често проявяват симптоми на ранен пубертет. За такъв се говори, когато у момичето преждевременно се наблюдават признаци като:

– нарастване на гърдите

– поява на окосмение в зоната на гениталиите

Учените отбелязват, че в световен мащаб се наблюдава тенденция към все по-ранен пубертет при момичетата. Според тях този процес незаслужено се неглижира, а вместо да се предприемат мерки, се допуска друга сериозна грешка. Намалява се възрастта, за която се счита, че е нормално момичето да навлиза в пубертета. В някои страни се стига дотам, че за стандарт се приема едва 7-годишна взраст.

Дъщерите на жени, които са имали затлъстяване преди забременяването, са 3 пъти по-застрашени от ранен пубертет. Сравнението е направено спрямо момичета, чиито майки са имали здравословно, макар и не идеално тегло, преди да забременеят. Това е заключението на американските учени. В проучването си те са ползвали данни от 421 двойки майка-дъщеря. Най-висок риск от ранен пубертет има при децата на жени, които преди забременяването са имали ИТМ над 25.

Проследявайте теглото си и своя ИТМ преди да забременеете! Важно е за здравето на детето ви!

Изнесените данни потвърждават за пореден път колко важно е здравословното тегло и нормалният индекс на телесна маса (ИТМ). Това важи в пълна сила за бъдещите майки и за здравето на децата им.

Затова програма Калорекс алармира към периодичен мониторинг на теглото и ИТМ на жените, планиращи бременност. За справяне със затлъстяването и нормализиране на теглото всяка жена може да разчита на предлаганите от нас безопасни продукти.

Продуктите Калорекс/Calorex® помагат за:

– редуциране на наднорменото тегло и затлъстяването

– оптимално топене на мазнини

– трайно поддържане на теглото в здравословни граници

Всяка жена може да провери своя ИТМ и да се консултира с водещи специалисти по проблема затлъстяване.

Преглеждания:
490