Био живот за здравословно отслабване – има ли почва у нас?

1
180
Добави коментар
borola
borola

Около половината хора у нас са с наднормено тегло. Проблемът затлъстяване при децата и възрастните в България се проявява с честота много над средната за Европа.

Напоследък все по-масово се говори за био храните като средство за здравословно отслабване и природосъобразен начин на живот. У нас е налице желание за промяна в хранителните навици, но доколко успешен е този стремеж и може ли био животът да се нареди сред качествените рецепти за отслабване?

Доколко био ориентирани са хората, търсещи здравословно отслабване?

Представително национално проучване, проведено в началото на тази година показва, че повече от половината от хората у нас са здравословно ориентирани и ежедневно в менюто им присъстват полезни хранителни продукти.

Броят на потребителите в биомагазините нараства все повече. Това показва, че хората все по-масово търсят плодове, зеленчуци, яйца и месо от животни, които се отглеждат в екологично чисти райони с незамърсени почви и не са третирани с антибиотици, хормони и химикали. Редица проучвания в миналото са потвърдили, че именно замърсителите и химикалите, редом с високото съдържание на захари в някои продукти, допринасят за негативния ефект от консумацията им и натрупването на наднормено тегло при децата и възрастните.

Консумацията на чисти био храни е гарант за това, че спазването на диета за отслабване няма да доведе до натрупване на токсични продукти в организма. В това отношение хората у нас отчетливо проявяват необходимата култура и са запознати с ползите от приема на такива храни.

Достатъчно ли е обаче ориентирането към био храни за постигане на здравословно отслабване?

Изборът на здравословен хранителен режим за отслабване е най-важната, но не и единствената необходима стъпка към нормализиране на теглото. За здравословно отслабване са нужни 4 основни мерки:

– балансирано хранене

– редовно физическо натоварване

– прием на достатъчно течности

– прием на качествени природни продукти за отслабване

Първите три мерки зависят от личния избор на всеки, който се стреми към здравословно тегло. По отношение на избора на правилните и безопасни продукти за отслабване обаче ще си позволим да насочим вниманието ви към тези от тях, които категорично са спечелили признанието на водещи диетолози и лекари. Тези продукти са помогнали за нормализиране на теглото на стотици хора в практиката им и те са категорични, че никога не биха опитали друг метод за здравословно отслабване.

Това са природните продукти от фамилия Калорекс/Calorex®. За всеки потребител на тези продукти програма Калорекс предлага възможност за безплатна консултация и насока за измерване на индекс на телесна маса. Възползването от тези услуги, редом със спазването на останалите мерки за здравословно отслабване, е тайната, която за кратък период може да ви осигури нормално тегло.

Save

Преглеждания:
538