Отслабване – няколко важни факта (част 2)

1
251
Добави коментар
borola
borola

В първата част на статията дадохме изчерпателна информация по въпроса “Защо само премът на нискокалорични храни не е достатъчен за постигане на отслабване, а дори може да навреди?” Във втората част ще ви запознаем с още няколко полезни факта, които ще ви улеснят по пътя към отслабването и ще ви доближат с още няколко крачки към мечтаната фигура, която ще залепи всички погледи върху вас.

Още факти за отслабването, с които всеки един от нас, поставил си тази цел трябва да е наясно?
“Ако откажа цигарите, това ще затрудни отслабването.” Вярно ли е това твърдение?

Много хора се притесняват, че ако откажат цигарите това ще ги отдалечи от мечтаното отслабване. Според специалисти обаче половината от пушачите, които са се отказали от вредния навик са запазили непроменено телесното си тегло, една четвърт от тях успяват да отслабнат, а други 25% увеличават теглото си.
Употребата на никотин понижава апетита и увеличава обмяната на веществата. Това е причината след отказът от цигарите, пушачите да изпитват по-силен апетит, като се повишава и опасността от покачване на телесното тегло. За да се предотврати нежеланото натрупване на килограми след преустановявне на тютюнопушенето е необходимо хората да започнат стриктно да следят приема на калории, т.е. дали консумират по-голямо количество храна от преди.

“Хормоналните контрацептиви пречат на отслабването.” Вярно ли е това твърдение?

През първите няколко години след създаването на хормоналните таблетки, сред приемащите ги се е наблюдавало покачване на теглото с около три килограма. В наши дни обаче този неблагоприятен ефект вече не е налице.

„Жените в менопауза не могат да отслабнат”. Вярно ли е това твърдение?

Според специалисти голяма част от жените, които навлизат в менопауза запазват теглото си, но не е малък и процента на тези от тях, които напълняват. Доказано е, че вследствие понижаване на естрогеновите нива се стига до натрупване на мазнини в коремната област. Възможно ли е жените да отслабнат въпреки менопаузата? Отговорът е „Да”. За тази цел особено подходящ е приема на природния продукт Калорекс/Calorex®. Той съдържа висококачествен стандартизиран екстракт от плодовете на Гарциния камбоджия и биологичноактивна форма на хром. Комбинацията от двете съставки подпомага изгарянето на мазнините, щади белтъците, подобрява метаболизма и потиска апетита.

Калорекс е ефективно средство за отслабване не само за жените в менопауза, но и за всеки, който цели лесно и здравословно разделяне с излишните килограми.

Преглеждания:
462