Общински съветници алармират за опасно заграждение за кучета в „Меден рудник“

1
142
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Общински съветници алармират за опасно заграждение за свободно пуснати кучета в бургаския комплекс “Меден рудник”. Стопани от района се оплакват, че съоръжението е станало жертва на вандали. Освен нанесените материални щети по самата площадка, поляната там била залята с горивно масло. Някой масово тровел домашните им любимци.

Съветниците Калояна Живкова и Пеньо Мечков са входирали питане до кмета на Бургас Димитър Николов относно мерките, които администрацията възнамерява да предприеме – дали ще бъде монтирано осветление и видеонаблюдение и как ще бъде обезопасена площадката.

Припомняме Ви, че от няколко години в Бургас се разпространява практиката за изграждане на специални заграждения, където стопаните могат да пускат любимците си да тичат, скачат и играят на воля, без повод и намордник. Тези площадки стават все по-популярни сред бургазлии, които активно ги използват.

Въпросното заграждение в ж.к. “Меден рудник” обаче не е осветено. Там няма и поставени камери за видеонаблюдение. И като голяма част от новите елементи от градското обзавеждане става жертва на вандализъм. Вратичката отдавна е изкъртена, а тревата била полята с горивно масло. Стопани от района твърдят, че вече две кучета са били отровени при разходка точно там.

За да не излагат любимците си, а и себе си, на риск, собствениците на кучета ползвали за разходка междублоковите площадки и пространства, което пък водело до конфликти между тях и майките с деца. Стопаните биха желали да се върнат с питомците си в заграждението, стига то да бъде обезопасено.