Какво стои в основата на правилния подход към намаляване на теглото

1
126
Добави коментар
borola
borola

Нормализирането на телесното тегло и загубата на излишните килограми изискват предприемането на комбинация от мерки, включващи промени в начина на хранене и начина на живот и повишаването на физическото натоварване вкъщи, на открито или във фитнес залата. Хората, преминали по този път, както и специалистите в областта, твърдят, че дори малките промени в досегашния начин на живот може да имат сериозен позитивен ефект и да доведат до добри резултати в борбата с излишните килограми.

Те препоръчват основно да се разчита на методи, които ускоряват метаболизма, изгарянето на излишните мазнини и намаляването на теглото. Именно прилагането на подобни методи е в основата на успешната борба с килограмите.

Безспорно най-успешните методи за борба с излишните килограми включват диета (ограничаване на калорийния прием) и висока физическа активност. Това са т.нар. базисни стратегии, които са главната движеща сила по пътя към стройна фигура.

Ефектът от тях обаче е необходимо да се подсилва с прилагането на някои техники, известни сред специалистите като вторични стратегии. Приемът на по-малко храна и калории е метод, с който тялото постепенно ще свикне и може да се поддържа за продължителен период, но за максимално ефективно смъкване на излишните килограми е необходимо да се ускорят метаболитните процеси в тялото и да се стимулира организма да изгаря по-ускорено натрупаните мастни отлагания.

Като финален щрих в стремежа за постигане на здравословно тегло е необходимо да се осъзнаят напълно ползите, които тази борба в крайна сметка носи. Защото стремежът към нормализиране на теглото не е просто борба с няколко излишни килограма.

Нормалното тегло води със себе си по-добра чувствителност към инсулина, намаляване на риска от диабет, потискане синтезата на стресовия хормон кортизол, който в големи количества предизвиква загуба на мускулна маса и поява на метаболитен синдром и др. Освен това здравословно тегло невинаги означава слаба фигура – напротив. Консултацията със специалист е стъпката, с която да се постави целево тегло за всеки, решил да се отърве от излишните килограми.

За успешен изход от тази своеобразна борба специалистите препоръчват приема на продукти Калорекс. В тяхно лице всеки ще открие допълнителен съюзник, с който осезаемо ще засили ефекта от прилаганите методи срещу затлъстяването. Продуктите от серия Калорекс спомагат за потискането на апетита, ускоряването на метаболизма, забавянето на усвояването на приетата храна и за бързо намаляване на килограмите при хора с наднормено тегло.

Преглеждания:
510