Кои са навиците, които вредят на отслабването? | Calorex

1
121
Добави коментар
borola
borola

Когато излизат на война с излишните килограми, повечето хора са готови на всякакви жертви в името на стройната фигура. Но в някои случаи това, което мислим, че е полезно за постигането й може да доведе до обратният резултат. Нека разберем кои са навиците, от които трябва да се откажем, ако искаме по-лесно да достигнем до нея.

1. Пропускате обяда – Мислите, че по този начин си спестявате приема на много калории, но истината е малко по-различна. Ако не обядвате това ще доведе единствено до появата на вълчи глад по време на вечерята, когато е необходимо порциите да бъдат най-малки и нискокалорични. Освен това липсата на второто ядене за деня води до прибягване към употребата на следобедни закуски, които в повечето случаи са вредни за организма поради високото си съдържание на бяло брашно, захар, емулгатори, изкуствени оцветители – кроасани, солети, чипс, бисквити, бонбони и др.

2. Изключили сте от менюто си хранителни продукти от месен произход, заради мазнините, които се съдържат в тях. Ако искате да спечелите в играта срещу излишните килограми, не трябва да допускате този грешен ход. Защо? Вярно е, че в много диети за отслабване се апелира за ограничаване на приема на мазнини, но в месото се съдържат високи количества белтъчини, подпомагащи ускоряването на метаболизма. Ето защо диетолозите съветват хората, посветили се на отслабване, да включат крехки меса като риба и пилешко.

3. Смятате тестените продукти за врагове на фигурата си – вярно е, че белият хляб и тестените закуски са врагове на стройната фигура, но този, който е направен от пълнозърнесто и ръжено брашно например помага за освобождаването на умерени количества инсулин и предотвратява чувството за постоянен глад, което благоприятства процеса на отслабване.

4. След като се запознахте с някои от основните митове, свързани с начина на хранене по време на отслабване остава да спрете да им робувате. Това ще Ви придвижи с още една стъпка напред към постигането на мечтаната фигура. Успоредно с това употребата на четирите продукта от Фамилия Калорекс с изпитан и доказан ефект, представлява уместен начин за безопасно и здравословно намаляване на телесното тегло. Те са естествената алтернатива на синтетичните лекарства за отслабване и не крият риск от сериозни нежелани ефекти, като повишаване на сърдечния ритъм, проблеми със съня, главоболие, запек, умора, виене на свят и др.

Преглеждания:
464