Как да предотвратим йо-йо ефекта след отслабване? | Calorex

1
186
Добави коментар
borola
borola

Малцина са щастливците сред нас, на които не им се е налагало да свалят излишни килограми. Останалата, по-голяма част от хората, подложени на хранителни режими за отслабване, ще ви кажат, че често са попадали в капана на така нареченият йо-йо ефект. За него е характерно, че малко след намаляването на телесното тегло, хората отново, при това драстично, покачват стойностите му. А впоследствие, обикновено “пострадалият” от този ефект се хвърля в нова битка с килограмите. По този начин порочният кръг се затваря.

Защо се случва всичко това?

Йо-йо ефекта може да се дължи на прекомерно гладуване, прием на еднообразна храна, прекалено понижен прием на калории и др.

Как можем да се спасим от появата на йо-йо ефект?

Учени споделят, че бързото освобождаване от излишното тегло, помага за предпазване от йо-йо ефекта след отслабване.
Специалистите стигат до това заключение след проучване, осъществено сред 262 представителки на нежния пол с наднормено тегло. Оказало се, че жените, които се разделяли с около 2 кг седмично, увеличавали с 5 пъти вероятността да запазят постигнатото тегло след отслабването. Жените, свалящи по 1 кг на седмица били изложени на по-голяма опасност от неблагоприятния ефект.

Според специалисти от областта на храненето и диетиката, йо-йо ефектът оказва негативно отражение върху здравословното състояние на организма. Съветът към хората е да се съсредоточат върху поддържане на здравословно тегло и избягване на промяна в стойностите му. Повтарящата се промяна на теглото е вредна, колкото и поддържането на неговите свръхстойности. Освен това йо-йо ефектът се отразява негативно върху имунитета като води до неговото понижаване.

Както вече стана ясно, за да се спасим от цялостното неблагоприятно влияние на йо-йо ефекта върху организма след отслабване, имаме нужда от съюзник в бързото справяне с килограмите. Такъв можем да открием в лицето на Калорекс. Калорекс е природна комбинация от гарциния камбоджия и хром. Двете съставки подпомагат организма да се раздели с повече от 5 кг за период от 8 седмици. По този начин двукратният дневен прием на Калорекс помага за ефективното намаляване на риска от появата на йо-йо ефект.

Преглеждания:
754