Искате да отслабнете? Не се доверявайте на кафето, зеленият чай

1
134
Добави коментар
borola
borola

Въпреки че хиляди специалисти са на мнение, че за да постигнем красива фигура по здравословен начин е необходимо да се придържаме към здравословен хранителен режим и да увеличим движението си, все още много хора разчитат на магически средства за отслабване.
Кои са най-масово и в повечето случаи, погрешно използваните продукти, към които хората прибягват, когато търсят бърз ефект за отслабване и защо не бива те да се употребяват безразборно?

1. Диуретиците – в техният състав влизат слабителни средства, които според специалистите стимулират организма да отделя течности, но не помагат при намаляване на теглото. Приемът на диуретици може да доведе до обезводняване, като това е само една от опасностите, които се крият в тези средства. Друг проблем, който те могат да създадат е хипогликемията (понижени глюкозни нива в кръвта), която може да предизвика липса на физически сили, запек, виене на свят, аритмия (учестени или забавени сърдечни удари), гърчове.

Според диетолозите е поглъщането на диуретик е неефективно, тъй като калориите от храната се усвояват от организма много преди той да започне да действа. Вследствие на това се получава поредният негативен ефект, който предизвиква приемът на диуретици, а именно загубата на ценни вещества, необходими за правилното функциониране на организма. Липсата на баланс между тези вещества причинява рискове за здравето като промени в метаболизма и причинява сериозни рискове за здравето. Друг страничен ефект от приемът на диуретици е, че тялото привиква към тях, като дозата им трябва да се увеличава за да продължи нормалното функциониране на организма. Повишеният прием на диуретици обаче води до опасност от развитие на рак на дебелото черво и дехидратация на организма.

2. Зелен чай, кафе – Много хора смятат, че зеленият чай и кафето подпомагат процеса на намаляване на теглото. Истината е, че зеленият чай не е доказано средство за постигането на тази цел. Присъствието на кофеин в напитките е възможно да намали апетита, но само този ефект не е достатъчен за постигане на качествено отслабване. Освен това повишеният прием на кофеин причинява нежелани реакции като проблеми със съня, повишено кръвно налягане и др.

На фона на всички тези неподходящи средства за понижаване на телесното тегло много хора може би се питат как да постигнат здравословно и ефективно намаляване на телесното тегло. За тяхно успокоение ще кажем, че за тази цел съществува научно доказана формула и тя е: движение + диета (или по-точно казано – здравословен хранителен режим) + Калорекс.

Първите два компонента от формулата са познати на всички, затова няма да се спираме подробно на тях. Много от Вас сигурно вече са изпитали положителният ефект на природният продукт Калорекс, състоящ се в здравословно намаляването на телесното тегло. За тези, които не са се убедили все още в него ще кажем в какво се състои той.

Калорекс избирателно повишава изграянето на мазнини в организма, намалява тяхното образуване, повишава метаболизма и намалява апетита. Освен това приемът на Калорекс повишава три пъти ефекта от отслабването, в сравнение с прилагането само на диета.
Отслабването с Калорекс е гарантирано, напълно безопасно и с висока ефективност.

Преглеждания:
584