Защо хромът помага за отслабване? | Calorex

1
129
Добави коментар
borola
borola

Хромът е необходим за нормалния глюкозeн метаболизъм. Хранителни източници на хром включват бирена мая, месо, сирене, пълнозърнести храни и някои подправки, най-вече черен пипер.

Количеството на хром в растенията е променливо и зависи от съдържанието на хром в почвата. Брашното  и захарта имат много ниско съдържание на хром. Хромът се съдържа в храната в една неорганична форма и в биологично активни молекули. Експериментално е доказано, че при недостиг на хром при животни се нарушава т.нар. глюкозен толеранс.

Този недостиг може да доведе до високи нива на кръвната захар и холестерола. Причинява умора и свръхсинтез на мазнини, като в значителна степен допринася за развитие на сърдечни заболявания и диабет Хромът има голямо значение за ефективното разграждане на въглехидратите и усвояването им от клетките. При неефективно разграждане на въглехидратите, част от тях се метаболизират до мазнини и се натрупват.

Ето защо хромът е толкова важен. За съжаление той не се синтезира от организма, а се набавя чрез храната. Храненето ни е нерационално и затова се налага да се добави чрез подходящите комбинации.

Калорекс е природна комбинация от биоактивен хром и хидроксицитрат, която е доказано средство за бързо и лесно отслабване. Хидроксицитратът в Калорекс намалява количеството мазнини чрез увеличаване на изгарянето и потискане на синтезата им. Той има щадящо белтъчините действие, тъй като избирателно изгаря мазнините.

Потиска апетита и увеличава основната обмяна. По тези механизми хидроксицитратът помага за редуциране на телесната маса, без драстично намаляване количеството на консумираната храна. Като допълнителен ефект, хидроксицитратът намалява нивото на холестерола и триглицеридите в кръвта и води до нормализиране на хиперлипидемията.

Хромът в Калорекс улеснява инсулина да транспортира глюкоза в клетката и използването и като гориво. Предотвратява превръщането глюкоза в мазнини. Повишава мускулната маса т.е. съответно основната обмяна.

Приложени самостоятелно, хидроксицитратът и хром пиколинатът са ефективни за намаляване на телесното тегло. Проучвания показват, че тяхната комбинация има потенциращ ефект за намаляване на теглото и повишава три пъти успеха, в сравнение с прилагането само на диета. Калорекс потенцира ефекта от диетата и физическата активност. След прилагане на Калорекс в продължение на осем седмици, теглото намалява с над 5 kg, а само с диета – 2 kg. Калорекс осигурява по-стриктното придържане на отслабващия към предписаната диета, по-голяма жизненост и по-силно потискане на апетита.

Калорекс се приема по 2 капсули дневно, 30 минути преди хранене. Продължително време.

Калорекс е най-предпочитаното средство за бързо и ефикасно отслабване. Доверете му се и вие!

Преглеждания:
926