Team Vitality получи 20 милиона евро инвестиция

1
128
Добави коментар
pokerbox
pokerbox

Френската еспорт организация получи 20 милиона евро инвестиция от индийския технологичен предприемач и визионер Tej Kohli.

Според официалното изявление финансирането ще бъде използвано за изграждане на съоръжения, включително центрове за обучение и изпълнение, както и водещ магазин и офис.

Освен това организацията възнамерява да разшири дейността си в Китай и Югоизточна Азия. Като една от дългосрочните организации, които ще се състезават в LEC през следващата година, Vitality ще трябва да плати франчайз такса от 8 милиона евро на Riot Games през следващите няколко години. Vitality е една от последните организации, участващи в LEC, която получава солидно финансиране за участието си там, след придобиването на Origen от RFRSH Entertainment и Splyce от OverActive Media.

Welcome in the Vitality Universe @mrtejkohliWe received a €20M investment to help Vitality continue its developmentStronger than ever, our goal is to let Vitality’s colours, your colours, shine around the world #VforVictory pic.twitter.com/bWeOg43fKK
— Team Vitality (@TeamVitality) November 26, 2018

Съоснователят и главен изпълнителен директор Nicolas Maurer на Team Vitality каза:

„Когато имате милиардер, който инвестира във вашата компания, той може да реинвестира, ако е необходимо, което не е същото за много инвестиционни групи, които имат ограничени ресурси. След като инвестират 20 млн. евро, много от тях не са в състояние да вкарат още 20 или 30 млн. евро, за да продължат инвестиционния си процес. Когато се занимавате с инвеститор като Tej Kohli, този сценарии за инвестиционен процес съществува и ако ни се яви добра възможност за нещо, което да изисква още инвестиции, ще бъдем в много добра позиция да го отстояваме.“

Tej Kohli в момента е главен изпълнителен директор на Ozone Real Estate Group и съосновател на Elegant Technology. Освен това той инвестира в технологични фирми, вариращи от роботика до биотехнологии, чрез фонд от 100 млн. долара, наречен Rewired. Той наскоро е отделил 50 млн. евро за Rewired GG – инвестиционно крило, посветено само на електронните спортове.

Снимка на Riot Games

Team Vitality е организация, която стопанисва отбори по Rocket League, CS:GO и Rainbow: Six Siege. Организацията разполага с няколко спонсора от различни региони, включително Adidas, европейския телеком Orange и минералната вода Volvic. Освен това организацията управлява отбора Renault Sport Team Vitality във F1 Esports Series по дисциплината Rocket League, в партньорство с дивизията на Renault за моторни спортове.

През септември Vitality сключи една от най-големите сделки, правени някога в електронните спортове, а именно подписването на договор с един от най-големите френски телекоми – Orange. Те са прочути с това, че имат международно присъствие в близо 30 страни в Европа, Близкият изток и Африка. Те са също така частично притежавани от френското правителство, което прави Team Vitality един от първите еспорт отбори, които непряко са спонсорирани от държава. Повече за това може да прочетете в тази статия.