Холивуд от 70-те ще живее вечно в колекция слънчеви очила на Gucci

1
137
Добави коментар
svetla58
svetla58

Обърнатите форми на котешко око, бляскави кристални детайли, обримчили рамките, които пък са еднакъв цвят с розовите лещи на стъклото и голямото златно лого на бранда GG или пък изчистени, прозрачни лещи, затъмнени отстрани с черни рамки, посипани с милион кристали – колекцията Hollywood Forever 2019 на Gucci е вдъхновена от цветовете и формите на 70-те години.

Oчилата от тази колекция със сигурност не биха могли да останат незабелязани. Дори напротив – освен, че ще ви поставят в центъра на събитията, те ще вдъхновят хората, които ви гледат да  се размечтаят, да се върнат назад във времето, да си спомнят отминалите бляскави дни и ерата на безграничността, точно това олицетворяват хилядите бляскави кристали и безкрайните форми на очилата, времето, когато спиритуализмът на абсолютната свобода на волята и желанията бе завладяла света и във вените на онова поколение течеше друга кръв – не синя, но със сигурност от не можеше да се “оцвети” цял един нов свят.

Формите съвпадат със сюрреалистични образи и еклектични герои. Цялата колекция осветява атмосферата на времето с кристалните си клъстери и изискани декорации.

Появили се още с колекцията пролет-лято 2017, тези скъпоценности говорят прекалено много за себе си и името си. Зад него стои една дълбока и интересна история.

Името е препратка към легендарното гробище в Лос Анджелис, където Алесандро Микеле, творчески директор на марката, е гост на Линда Рамоне на церемонията, за да почете паметта на съпруга си, музиканта Джони Рамоне. Мястото се превърна във вдъхновение за цялата колекция.

Редактор: Марина Делева

 

Етикети:
70-те години, Gucci, Hollywood Forever, наосталгия по миналото, нова колекция слънчеви очила, слънчеви очила