Зеленият Андрей Ковачев топи България за АМ „Струма“ в Страсбург

1
116
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Трима зелени активисти и грантаджии, Андрей Ковачев от „Зелените“, Ирина Матеева от най-рекетьорската организация Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) и Даниел Попов от Коалиция „България без цианиди“ от няколко дни са във Страсбург,  където ще заседава съвета на Бернската конвенция. Там ще се обсъжда дали да се строи автомагистрала Струма през Кресненското дефиле и ще се спасят десетки човешки животи или чиновниците от Европа ще удовлетворят лобиските интереси на зелените.

Андрей Ковачев, който е и от партия „Зелените“, които са в коалицията „Демократична България“ от години се опитва да прокара интересите на швейцарската  компания „Амберт“.  Швейцарците са специализирани в прокарване на тунели и искат да направят два такива по 15 километра в дефилето към Кресна на стойност почти 2 милиарда евро. И защото Брюксел няма да ги даде, трябва да се плати от бюджета на България. Затова и правителството отказа този вариант и одобри най-прагматичният и финансово изгоден за нас, така нареченият „Източен вариант“ с използване на сегашният път Е 79.

Поради това не трябва да ни учудва факта, от къде еколозите имат пари да пътуват, да организират протести и да си купуват медии и журналисти. Зеленият октопод така е обхванал държавата, че ако власта и Борисов не вземат мерки ще задушат и бизнеса и държавата. За такива действия, като тези на Андрей Ковачев, Ирина Матеева и Даниел Попов във вреда на родината си на други места ще бъдат съдени за държавна измяна. Но тук вместо това, те са на хранилка и субсидирани от Министерският съвет.