De Fuego: латино и гаранция за незабравимо парти

1
164
Добави коментар
eventA
eventA

 

Това преживяване наистина може да е неповторимо, особено ако го смесим с латино, музика и танци, огън и страст. Казват, че латиноамериканските ритми сплотяват. Танцът ни кара да мислим с краката си, да говорим чрез музиката и танца, без думи да общуваме на един и същ език. Можем да направим прекрасно парти само с помощта на хубава музика, нали? А рецептата идва с De Fuego Orchestra.

Групата е сформирана през не толкова далечната 2008 година от Димитър Лазаров (Митака). Вечерта на 21 ноември започва с невинната идея да се подготви салса тематично празненство изненада, но тя прераства в нещо повече. След първото си изпълнение предават своя ентусиазъм и енергия и вдъхновяват още музиканти да се присъединят към тях. 

Днес De Fuego Orchestra е една от четирите групи в България, които свирят латино и салса. Остават верни на себе си и правят участия в заведения с музика на живо, но предлагат своя нотка и привкус в тиймбилдинги и тематични партита. Не се ограничават от място и събитие, могат да изпълнят серенада към любим човек като по филмите или да композират специална песен с текст, за да зарадвате хората на сърцето си. Можете да ги видите в пълен състав или не, в зависимост от вашите желания и представи.

Стиловете, с които оркестърът завладява сцените и сърцата на хората, са комерсиален, латино и салса, но и не на последно място – авторски парчета. И те като самите изпълнители са както нежни, така и динамични, с българска нотка, но можем да чуем от тях рок и джаз импровизации.

Създателят Димитър, със своя богат музикален репертоар, привлича други, също толкова цветни и даровити музиканти към оркестъра. И към сегашния момент от първоначалния състав са останали Митака и Джулиано. Барабани и тимбалес – Юлиан Марков. Тромбон – Явор Костов. Перкусии – Свилен Василев: изключително талантлив ученик на Reydi Brizuela – перкусии в [AS1] “Шоуто на Слави”. Пианист – Михаил Филипов, който е 4-а година в Музикалната академия в София. Вокал и китара е Димитър Лазаров: класически китарист и носител на музикални награди за таланти, вoкал е и Иглика Радилова, позната от Bailando.

Всички ние обичаме да бъдем докосвани от ветровете на промяната. Латиномузиката е в своя възход – но този път изглежда, че е тук, за да остане. И докато хитове като „Despacito“ са станали неизбежна част от общественото съзнание[AS2] , то групи като De Fuego ни показват различните нюанси на този жанр, с които можем да оцветим съзнанието [AS3] и да усетим ритмите на танца.

За контакти:

Димитър Лазаров: [email protected]

Тел: 0889513692

Facebook / Salsa de Fuego