Представител на SEC заяви, че Bitcoin ETF ще бъде осъществен

1
100
Добави коментар
cryptomaniabg
cryptomaniabg

В радиопредаване член на Комисията за ценни книжа и борси (SEC) на САЩ Хестър Пиърс заяви, че ETF за криптовалутите ще има.

Коментарът и може да е сигнал, че SEC променя позицията си по отношение на Bitcoin–ETF, всички заявления за стартирането на които бяха отхвърлени от регулатора. Въпреки това по време на излъчването Пиърс отбеляза, че това е нейното мнение, а не мнението на цялата комисия. Както и да е, тя отбеляза, че институционалните инвеститори и обмените правят големи усилия в разработването на заявления за Bitcoin-ETF, които рано или късно ще донесат резултати.

Пиърс обаче е един от петте члена на комисията, така че не е нищо повече от една 5-та част от основния американски финансов регулатор. Нейното мнение все пак има значителна тежест в държавните и регулаторните среди в държавите.

“Крипто Мама”

В един момент крипто-общността я нарече “крипто мама” за критиките си към решението на Комисията да отхвърли заявката за Bitcoin-ETF на братята. По това време тя каза:

“Мисля, че причината за отказа се крие в подхода на комисията към тези активи, който е бил използван в миналото: при разглеждането на заявления за ETF Комисията винаги е изследвала съответните пазари. Не мисля обаче, че този подход е недвусмислено правилен и считам, че той не следва да се прилага към Bitcoin и криптвалутния пазар като цяло. Също така не забравяйте, че иновациите винаги предизвикват безпокойство пред комисията. “

Пиърс правилно подчерта, че комисията по всяко време третира иновациите с повишено внимание. По-лесно за тях е просто да ги отхвърлят, отколкото да мислят за последствията от подобно решение или да се занимават с тях.

Комисиите трябва да бъдат по-отворени към иновациите и да ги пускат да се развиват, да не крият главата си в пясъка или да се намесват в тях, просто защото не ги разбират,  добави тя.

 

 

 

Харесайте нашата страница във фейсбук и ни последвайте в Twitter.
Инвестирайте при нас и печелете напълно пасивно от реална бизнес възможност.

Related