Международният ден на жената предприемач за първи път се празнува и в България

1
136
Добави коментар
eventA
eventA

Вторник, 27 ноември, в Дома на Европа (ул. „Г. С. Раковски“ 124) от 15.00 ч. до 18.00 ч. Асоциация на жените предприемачи в България „Селена“ организира събитие, с което да отбележи за първи път в България Деня на жената предприемач. Призивът на Асоциацията е „да отпразнуваме, овластим и подкрепим жените предприемачи по света“.

Сред лекторите в панелите на събитието ще са:

· Марина Стефанова – експерт устойчиво развитие и КСО,

· Габриела Апостолова – заместник-председател на Асоциацията на жените предприемачи в България “Селена”, управляващ съдружник и съосновател на българска софтуерна компания с повече от 10-годишен опит в ИТ технологиите,

· Жюстин Томс – академичен преподавател, социален предприемач, маркетолог, лектор и  автор,

· Елица Стоилова – основател и СЕО на Umni, български стартъп, който се занимава с автоматизация на комуникацията на бизнеса с клиентите и на други процеси посредством софтуерно решение, известно като чатбот,

· Павлина Джартова – магистър по политология, няколко години практикува професията си в правителствения сектор,

· Ивелина Атанасова – предприемач с над 10 години опит в областта на маркетинга и рекламата, консултант по бизнес развитие и стратегически маркетинг, основател на първата българска инициатива за повишаване на дигиталната грамотност на съвременните учители, родители и деца – DigitalKidZ.

Организацията на Деня на жената предприемач (WEDO) и международната кампания #ChooseWOMEN е неправителствена, доброволческа организация. Движението има за цел да обърне внимание и да образова обществото по отношение на важността да бъдат овластени жените от бизнеса по света. WEDO събира бизнес лидери, лица, носещи промяна в обществото, водещи държавници и представители на гражданското общество в сътрудничество, с цел да се намери решение в критични зони на предприемаческата екосистема, образование и политики, които да овластят жените в бизнеса. WEDO се празнува от Обединените нации и в 144 държави и 110 университета и институти по цял свят, за да подпомогне промяната и развитието на 250 милиона момичета по цял свят, които живеят в бедност. Когато жените имат икономическа независимост, обществото, регионите и държавите просперират, това води и до глобален план за намаляване на ефекта [AS1] и изкореняване на бедността.

Жените изработват 66% от работата в световен мащаб и въпреки всичко получават само 10% от доходите. В същото време те взимат решенията за 85% от покупките и контролират 20 трилиона долара. Денят на жената предприемач (WED) представлява движение, което продължава да е активно през цялата година в подкрепа на жените предприемачи по цял свят. WED вдъхновява жени лидери, иноватори и предприемачи да развият своите стартъпи, да стимулират икономическото и социалното развитие на общностите, в които живеят.

Партньорската организация ComSy създаде мобилно приложение по повод отбелязването на Световния ден на жената предприемач в България. Конференцията по случай честването ще се излъчва на живо в приложението във вторник, 27 ноември, от 15.20 ч. Хората в залата и тези извън нея, които не успеят да присъстват лично, имат възможност да задават своите въпроси към участниците в дискусията. ComSy WED Meeting може да бъде изтеглено от Google Play.
Вижте видеото, което запознава с честването на Деня на жената предприемач по света!
https://www.youtube.com/watch?v=r8P_6iotE3E

Участието в събитието в София изисква предварителна регистрация
https://goo.gl/forms/VQ47xByOEzAzGLMv1