Пърхот – отговорите на всички ваши въпроси

1
122
Добави коментар
borola
borola

Около смущаващия пърхот витаят много въпроси. Те стават все по-настойчиви в студеното полугодие, когато проблемът се обостря. Ето защо в редовете по-долу ще се опитаме да изясним основните неясноти и ще дадем ефективно решение за всички страдащи.

Отговорите на най-наболелите въпроси, свързани с пърхота
Сезонен проблем ли е пърхотът?

Въпреки че клиничният опит показва, че пърхотът се обостря през есента и зимата, няма научни доказателства в подкрепа на твърдението, че той е сезонно състояние. Специалистите търсят причината белите снежинки в косата да напомнят отново за себе си през сухото и хладно време в промяната на хигиенните навици (по-рядкото миене на косата) и ежегодния есенен стрес. За да няма съмнение в правотата им, те напомнят, че при предразположените хора пърхотът се появява целогодишно.

Може ли да се привикне към средствата срещу пърхот?

Дерматолозите са категорични, че към средствата срещу пърхот няма привикване. Просто някои от тях са по-малко ефективни от очакваното. Съветът им към засегнатите е, ако лечението не дава желания резултат, да се обърнат към лекуващия лекар. Той или ще промени схемата на прилагане на противопърхотното средство, или ще го замени с друго, което е по-подходящо.

Причиняват ли косопад средствата срещу пърхот?

Продуктите с противопърхотно действие не предизвикват загуба на коса. Когато са с доказан произход и високо качество, те дори укрепват косъма от корена до върха и възвръщат неговата еластичност и блясък. Именно поради това специалистите приканват потърпевшите да залагат само на продукти, произведени в съответствие с насоките за добра производствена практика.

Агресивно ли е лечението срещу пърхот?

Терапията срещу пърхот е изключително щадяща за пациента и същевременно много ефективна. Както вече споменахме, изборът на подходящо средство и стриктното придържане към лечението води до подобряване на структурата и външния вид на косата.

Отговорът на природата срещу пърхот

ДжинДжира Цинк Пиритинион/GinGira® Zinc Pyrithione е средство на първи избор в борбата срещу пърхота. Поради високата си ефективност и висок профил на безопасност, той е широко използван в дерматологичната практика. Безотказното му действие се дължи на активната съставка цинк пиритион, която има доказан противопърхотен ефект. Това съединение за кратко време унищожава гъбичката Malassezia globosa, причиняваща пърхот, и регулира пролиферацията на кожните клетки. Вложените хидратанти и емолиенти в състава на ДжинДжира Цинк Пиритион мощно допълват действието на цинк пиритиона. Благодарение на способността си да имитират кожната водно-липидна мантия те овлажняват, омекотяват и успокояват кожата.

ДжинДжира Цинк Пиритион е изключително лесен за употреба. Специалната спрей-емулсия, в която се предлага продуктът, позволява точното му дозиране всеки път и безпроблемното му нанасяне на тънък слой. Леката консистенция на емулсията позволява на кожата да диша. ДжинДжира Цинк Пиритион е подходящ за всички типове коса, не омазнява и не изсушава допълнително кожата. Не съдържа консерванти, ароматизатори и оцветители. Може да се използва продължително време без риск за здравето.

Преглеждания:
31