Тази вечер млади таланти излизат на сцената „Заедно за Ники“

2
173
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Тази вечер млади таланти ще излязат на сцената на НХК, за да подадат ръка на малкия Никола. Благотворителният концерт ”Заедно за Ники” е с начален час 18:30, а билетите са на цена от 3 лева.

В спектакъла ще вземат участие бургаската певица Галя Ичеренска, танцовите школи “Дюн” и “Естрелла”, фолклорните ансамбли “Лазур” и “Радост”, Клуб за латино танци “Бургаски делфини”, Сиси Николова, Александър Иванов, Калина Енчева, ДФА “Трите пъти”, Даниел Бекярски. Стилияна Николова и Веселина Дамова, които имат множество награди и неведнъж са били лауреати на конкурси в Бургас и в цялата страна, са водещи на шоуто за таланти “Заедно за Ники”.

Тригодишният Никола Димов от Бургас е с вроден дефицит на бедрената кост, което причинява сериозно изоставане в развитието на едното краче на детето. В момента Никола ходи със специални обувки. Те вече не могат да компенсират разликата в дължината на крачетата, която е 4,5 сантиметра. В България операции за подобен проблем се правят чак след 11-годишна възраст.

Дотогава не само разликата ще е по-голяма, но и тялото на детето може да получи множество изкривявания. Ето защо семейството е принудено да търси друг вариант в името на сина си. Така стигат до клиниката “Сейнт Мери” във Флорида, откъдето заявяват готовност да извършат интервенцията. Според американските лекари, тя трябва да бъде извършена именно сега, защото всяко забавяне може да доведе до тежки физически проблеми за малкия Никола.Необходимата сума възлиза на 120 000 долара. Родителите са подали във Фонда за лечение на деца заявление за финансиране на 20 юни 2018 г., но до този момент отговор няма. Вече бяха проведени редица благотворителни инициативи, а набирането на средства продължава. Можете да помогнете на Никола и по някой от следните начини: * Чрез сайта HelpKarma.* Чрез PayPal : [email protected] * Чрез дарителската сметка: IBAN : BG92UNCR70001523296890 BIC: UNCRBGSF Титуляр по сметката: Никола Петков Димов