4 чудесни храни за укрепване на имунната система при възрастните

1
176
Добави коментар
borola
borola

Есента е вече тук и наша задача е да се заемем час по-скоро с укрепване на имунната система. А какъв по-добър начин да го сторим от това да включим в ежедневното си меню определени храни, които имат силно изразен имуностимулиращ ефект. Нека видим кои са те в настоящата статия и по какъв начин да усилим действието им, за да се радваме на добро здраве през есенно-зимните месеци.

Прекрасни храни за укрепване на имунната система
Говеждо месо

Месото от говеда е третото най-консумираното месо в света и това съвсем не е случайно. Освен че може да бъде приготвено по най-различни начини, то е източник на ценни хранителни вещества, в това число желязо и цинк. Тези два силно застъпени в нашето тяло микроелементи спомагат за укрепване на имунната система и противодействат на инфекциите. В допълнение говеждото месо съдържа голямо количество селен, минерал с антиоксидантни свойства, който стимулира производството на белите кръвни клетки, отговорни за предпазването на организма от инфекциозни причинители.

Фасул и грах

Фасулът и грахът също като говеждото месо са богати на желязо и цинк, минерали, които както вече споменахме, допринасят за укрепване на имунната система. В състава на двете зърнено-бобови култури обаче влиза още едно ценно за имунитета вещество – витамин B6. Наричан още пиридоксин, този водоразтворим витамин стимулира продукцията на антитела, специфични молекули, които разпознават и унищожават патогените.

Гъби

Изпитан метод за укрепване на имунната система е и консумацията на гъби. Най-благоприятно влияние върху имунитета оказват пачият крак, печурката и кладницата. Имуностимулиращият им ефект се дължи на съдържащите се в тях бета-глюкани, вид водноразтворими фибри, които активират мощно естествените защитни сили на организма. Белите гъби като печурките и кладниците са източници на витамин B2 (рибофлавин), който е нужен за производството на антитела.

Тиква

Любимият на мнозина есенен плод е отлично средство за укрепване на имунната система. Причината е, че бета-каротинът в нея, спомага за увеличаването на белите кръвни телца и подобрява функцията на клетките убийци (NK-клетките), които откриват и унищожават патогените. А най-добрата новина е, че за да се насладим на имуностимулиращото действие на тиквата можем да консумираме както месестата част, така и нейните сурови семена.

Най-ефективното природно средство за укрепване на имунната система през есента

Ние от екипа на програма Имунитет препоръчваме консумацията на имуностимулиращите храни да се съчетае с приема на Имунобор/Imunobor®. През годините това 100% натурално средство се утвърди като най-мощният имуностимулатор за възрастни на пазара у нас. Тайната на успеха му се крие в рационалната комбинация от четирите най-важни съставки за повишаване на естествените защитни сили на организма – Котешки нокът, Мака, Йерба Мате и По Деарко (Мравчено дърво). Активните съставки взаимно се допълват и усилват своето действие. В резултат броят и активността на белите кръвни клетки, участващи в борбата с инфекциите, се повишава. Активира се хуморалният и клетъчният имунитет, респективно T- и B имунните клетки. Стимулира се продукцията на антитела.
За постигане на оптимален ефект се препоръчва Имунобор да се приема редовно в продължение на 12 седмици. Продуктът има отлична поносимост и е безопасен при продължителна употреба.

Преглеждания:
337