Гастроентерит – стратегии за бързо овладяване на инфекцията

1
438
Добави коментар
borola
borola

Въпреки че лятото отдавна си отиде, мъчителният гастроентерит все още е тук. Резултатите от актуалната справка за епидемичната обстановка в страната го потвърждават. През 46 седмица на 2018 г. са регистрирани 225 случая на ентеровирусни инфекции, включително гастроентерит. Поради високата честота на разпространение на инфекцията в настоящата статия ще се фокусираме върху изпитаните мерки за нейното по-бързо овладяване. Разберете какви са те в редовете по-долу!

Методи за по-лесно справяне с гастроентерита
Прием на повече течности

Поддържането на оптимален воден баланс в тялото е важно условие за справяне с гастроентерита. Приемът на повече течности се налага, тъй като диарията, с която се характеризира стомашно-чревната инфекция, може да доведе до обезводняване и усложнения. Препоръчително е да се пие редовно малко количество вода. В случай на гадене и повръщане засегнатите не бива да приемат живителната течност, докато неразположенията не отшумят.

Избягване на определени храни и напитки

За да не се възпрепятства естественият оздравителен процес, страдащите от гастроентерит трябва да изключат определени храни и напитки от ежедневното си меню. Такива са млякото и неговите производни, пикантните и мазните ястия, суровите зеленчуци, храните, богати на фибри, алкохолът, газираните напитки и плодовите сокове. Причината е, че те раздразват стомашно-чревния тракт и влошават диарията.

Наблягане на определени продукти

Храните, които повлияват добре симптомите на гастроентерит, са тези с високо съдържание на нишесте (скорбяла). Видни представители на тази група са белият ориз и хляб. Консумацията им помага за намаляване на диарията и стомашния дискомфорт.

Пълна почивка

Качествената отмора е мощно оръжие срещу гастроентерита. Избягването на физически усилия ще позволи на тялото на засегнатите да се възстанови по-бързо от инфекцията.

Доказаното природно средство, което допълва лечението на гастроентерит

Видни специалисти от екипа на програма Имунитет напомнят, че Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic има ключова роля в лечението на гастроентерит. Приеман редовно в продължение на 10 дни, този уникален природен продукт намалява значимо тежестта на симптомите. Мощното му действие се дължи на рационалната комбинация от пробиотик, пребиотик и мощен имуностимулатор. Всяка капсула на Имунобор Биотик доставя на организма високо количество пробиотични бактерии от вида Лактобацилус булгарикус и стандартизиран бета-глюкан – единственият природен имуномодулатор с доказан механизъм на действие. Благодарение на взаимодопълващия ефект на активните съставки Имунобор Биотик спомага за бързото нормализиране на чревната микрофлора и укрепването на имунната система. Приемът му успокоява стомашно-чревния тракт и води до бързо спиране на диарията. Освен това съдейства за повишаване на локалната имунна защита на лигавиците на стомашно-чревната и урогениталната система. Имунобор Биотик има отлична поносимост и е напълно безвреден. Може да се използва и от бременни.

Преглеждания:
4