На „Лесово“ спипаха трима да изнасят контрабандна валута в дрехи и чорап

1
134
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

155 000 недекларирани евро откриха бургаски митничари при проверка на лек автомобил. Контрабандната валута била пръсната по скривалища из цялата кола.

Колата с чуждестранна регистрация е пристигнала на Митнически пункт Лесово на 28-и ноември, късно през нощта. Возилото било с дестинация – Турция. В автомобила са пътували турско семейство и техният спътник – немски гражданин.

На българския митнически пункт и тримата са заявили, че нямат нищо за деклариране. При извършената проверка митничарите открили първо 30 000 недекларирани евро в дамската чанта на жената. В личната чанта, в дрехите на шофьора и в подлакътник на автомобила били открити още 70 000 недекларирани евро. Други 55 000 евро били скрити в джобове по дрехите и в личен багаж на третия пътник, като 50 000 евро от валутата била поставена вътре в чорап, в негова раница.

Недекларираната валута – общо 155 000 евро в различни купюри, е иззета. Срещу жената – турска гражданка е съставен акт за административно нарушение. Срещу другите двама пътници в автомобила е образувано досъдебно производство по описа на Митница Бургас, което се провежда от разследващ митнически инспектор, под надзора на Районна прокуратура Елхово.