Училищата, които преподават финансова грамотност в рамките на CSR програмата на Visa, достигнаха 73 в цяла България

1
122
Добави коментар
NoviniteBG
NoviniteBG

» НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ

Училищата, които преподават финансова грамотност в рамките на CSR програмата на Visa, достигнаха 73 в цяла България

30 ноември 2018 г.

През учебната 2018/2019 година програмата за финансова грамотност „Нашите пари“ на Visa ще бъде преподавана в 73 гимназии от цялата страна на 90 групи по 25-30 ученика. Тя е насочена към учениците от 9-11 клас и е разработена с отчитане на местните характеристики на българското образование. Програмата „Нашите пари“ предоставя обучение лице в лице на младите хора и ги учи как да съставят личния си бюджет и да правят разумен избор по отношение на финансите си чрез уроци в класове по финансова грамотност.
Успешно осъществен с подкрепата на българските банки, курсът на обучение следва специално разработен учебник, учебна тетрадка и методическо ръководство за учителя, покриващи ключови финансови теми като икономика, лични финанси, бюджетиране, спестовни сметки, заеми, инвестиции и др. Visa предоставя специално обучение за учителите, които желаят да се присъединят към програмата „Нашите пари“. Последната инициатива, свързана с учителите, бе работилницата, който Visa проведе в сътрудничество с образователната платформа Академия Нике по време на конференцията „Образование за бъдещето 2018 г.“.
„Наблюдаваме подобрение от над 64 процента на уменията за финансова грамотност на всички 1263 ученици в 49 училища, които посещаваха класовете „Нашите пари“ през предходната учебна година. Горди сме да видим тези положителни резултати и очакваме да отчетем още един много успешен учебен период. Няма съмнение, че това е най-добрата образователна програма, която е еднакво добре приета от учители, ученици и партньори „, каза Красимира Райчева, мениджър на Visa за България.
Партньори на Visa по проекта в дългосрочната програма са също ВУЗФ (Висше училище по застраховане и финанси), както и онлайн платформа за учебни видео уроци и упражнения по различни теми – Ucha.se, на която са поместени поредица от видео уроци, обхващащи финансовите теми, включени в учебника. Материалите по програмата са отпечатани от издателство „Просвета“ и са разработени в съответствие с високите стандарти за учебно съдържание. Авторът е г-жа Красимира Толина – учител и преподавател по икономика с богат професионален опит.
През последните 20 години Visa развива и реализира качествено финансово обучение за потребителите в целия свят в сътрудничество с банки, партньори и правителства. Инициативата, която започна в България, се присъединява към глобалната програма „Практически парични умения за живота“, която стартира през 1995 г.

###
За Visa Inc.
Visa Inc. е световен лидер в дигиталните разплащания. Нашата мисия е да свързваме света чрез най иновативната, надеждна и сигурна мрежа за разплащания, като създаваме възможност потребителите, бизнеса и икономиките да процъфтяват. Нашата модерна глобална мрежа за обработка на данни, VisaNet, гарантира сигурни и надеждни разплащания в целия свят и може да обработва над 65 000 съобщения за трансакции в секунда. Иновациите, които са постоянно във фокуса на компанията, са катализатор за бързия растеж на свързаната търговия през всяко едно устройство и са движещата сила за постигането на мечтата за безкешово бъдеще за всеки, навсякъде. В периода на преход от аналогов към дигитален свят Visa посвещава своята марка, продукти, хора, мрежа и обхват на преобразяването на бъдещето на търговията. За повече информация, посетете нашата уебстраница www.visaeurope.com, блога на Visa Vision (vision.visaeurope.com) и @VisaInEurope.

» РЕГИСТРИРАНИ АГЕНЦИИ