Римският Клуб и Доклада за Управлението на „Космическата земя“

2
212
Добави коментар
ezoterikabg.net
ezoterikabg.net

Римският Клуб през 2017 публикува основен  доклад за управлението на „Космическата земя“

Докладът на Римския клуб „ХАЙДЕ! предлага реформа в начина, по който правителства, предприятия, финансови системи, новатори и семейства взаимодействат с нашата планета.

доклад на римския клуб „Хайде“ 2017

Човешката популация се увеличава бързо и ако не се обърне тази тенденция, в крайна сметка ще доведе до срив на световната икономика. Така казват авторите на доклада  „Хайде!“ който предлага реформа в начина, по който правителства, предприятия, финансови системи, иноватори и семейства взаимодействат с нашата планета.

Сега, в сътрудничество с повече от 30 членове от Римския клуб, авторите Ернст Улрих фон Вайзскекер и Андерс Вийкман, заседаващите съпредседатели на клуба, предлагат възможни решения на глобалните екологични и социални кризи. В основата си е предложението да се разработи ново Просвещение за „пълен свят“: вече не можем да зависим от един модел на обществото, разработен за свят, по-малък от един милиард души.

Хората и селскостопанските животни съставляват 97% от теглото на всички земни гръбначни животни на земята, така че не е изненадващо, че останалите 3% от дивите животни се борят да се състезават за земя и за оцеляване. Заедно с екологичната криза налице са социални, политически и морални кризи. Милиарди хора вече не се доверяват на правителствата си, бедността се задълбочи в много страни, в САЩ средната класа бързо се свива.

Ернст Улрих фон Вайзскекер твърди: „Нашето споделено благополучие на здравословна планета изисква преосмисляне на управляващите философии и ново просветление, което може да се вдъхнови от старите традиции“.

Измерването на успеха ни по отношение на растежа на БВП се оказа неадекватно на задачата и също така прикрива нарастването на неравенството между богатите и бедните. Нови показатели, като истински индикатор за напредъка, биха могли по-точно да измерват икономическото благосъстояние.

Настоящият модел на развитие е сериозно недостатъчен. Максимизирането на печалбата – най-напред според принципа на акционерната стойност – и спасяването на планетата са по същество в конфликт. Новото Просвещение трябва да се характеризира с много по-добро равновесие между хората и природата, между пазарите и закона, между частното потребление и обществените блага, между краткосрочното и дългосрочното мислене, социалната справедливост и стимулите за високи постижения.

Напредъкът в технологиите ще бъде от решаващо значение. Нуждаем се от прекъсване на технологиите в много сектори, не на последно място за ограничаване на емисиите на парникови газове. Но прекъсването трябва да се балансира от усилията за подкрепа на губещите както сред фирмите, така и сред служителите.

Тази книга съдържа много практически примери, успешни истории и възможности за „пълен свят“. Преминаването към циркулярна икономика може да помогне за преодоляване на недостига на природни богатства, значително намаляване на въглеродните емисии и увеличаване на броя на работните места. Регенеративното земеделие ще помогне да се спре ерозията на почвата, да се увеличат добивите и да се изгради въглерод в почвата. Необходимо е да се положат усилия за укрепване на финансовия сектор чрез увеличаване на капиталовите резерви и контролиране на създаването на пари. Някои прозрения могат да дойдат от традициите на Хопите в Северна Америка, които развиват устойчиво селско стопанство и поддържат стабилен размер на населението, като същевременно избягват войните.

„Тази книга е трудна. Политически, това е много неудобно. Но свежите и оригинални мисли в този доклад трябва да се разглеждат като покана „да се включат“ и да се присъединят към едно очарователно пътешествие за изпробване на нови начини да превърнем целия свят в устойчив и процъфтяващ „, казва съавторът Андерс Вийкман.

Гражданското общество, общностите на инвеститорите и изследователските и образователни общности трябва да станат силни играчи в необходимата трансформация.

Ернст Улрих фон Вайзскекер и Андерс Вийкман са съпредседатели на клуба в Рим.

Клубът Рим е организация на хора, които споделят обща загриженост за бъдещето на човечеството и се стремят към промяна на съществуващия свят. Тя се състои от известни учени, икономисти, представители на бизнеса, високопоставени държавни служители и бивши държавни глави от цял ​​свят. През 2018 г. клубът Рим ще отпразнува 50 години от основаването му.

Ърнст Улрих фон Вайзскекер, Андерс Вийкман
Хайде!

Предстои Голяма Промяна в Утройството  на Системата на Нашия  Свят !
Целия доклад може да прочетете безплатно тук и да си направите свъответните изводи :

http://www.donellameadows.org/wp-content/userfiles/Limits-to-Growth-digital-scan-version.pdf

А най-новия доклад от 2018 се нарича „Трансформацията е Изпълнима“

доклад на римския клуб 2018 „трансформацията е изпънима“

Двойното приемане на целите на ООН за устойчиво развитие заедно с Парижкото споразумение за климата, както през 2015 г., представлява глобален поврат. Никога преди не сме имали такъв универсален план за развитие на хората и планетата. За първи път в човешката история светът се е договорил за демократично приета пътна карта за бъдещето на човечеството, която има за цел постигането на социално приобщаващи и силно амбициозни цели за социално-икономическо развитие в рамките на глобално определени екологични цели. Голямата амбиция на човечеството със сигурност трябва да се стреми към приобщаващо и проспериращо световно развитие в рамките на стабилна и гъвкава система на Земята. Това човешко търсене е да се постигне възможно най-много до 2030 г., а след това да продължим да следваме устойчива глобална траектория много след следващите 12 години. Този доклад идентифицира един такъв възможен, по-умен път към успеха чрез пет трансформационни и синергични действия.Доклада може да прочетете тук

целите за световно развитие приложени от 2016

Ватиканът- Ключ към Тайните на Човечеството

Името Ватикана и етруската богиня Ватика

Ключът на Соломон и Звездата на Мага

Забравете всичко ,което знаете за остлабването и започнете детоксикация на организма