Защо всеки шофьор трябва винаги да има 1 бутилка водка в колата

1
167
Добави коментар
slavchev
slavchev

Колкото и да ни се струва странно, но водката има немалко приложение, радикално различни от първоначалното ѝ предназначение. За всеки шофьор 1 бутилка от този твърд алкохол, може да се окаже вълшебна пръчка в заплетена ситуация.

40-градусовата напитка е много полезен продукт и всеки шофьор би да могъл да го използва по нестандартен начин. Половин литър от най-евтината водка е полезно да са намира в колата като неприкосновен запас, особено през зимата.

Водката е пръв помощник, ако колата няма електрическо подгряване на предното стъкло.

Автолюбителят сутринта бърза както винаги за работа и няма време да чака докато моторът загрее и топлият въздух от системата за отопление разчисти леда от предното стъкло. В тази ситуация той отпушва шишето и излива част от съдържанието му върху заледеното стъкло.

Спиртът, който се съдържа във водката, ще разтвори частично ледените наслоения, за да може чистачките на колата да ги разкарат от стъклото.

Когато внезапно (такова също се случва) свърши течността за чистачките, а до най-близката бензиностанция ще се влачите дълго по кишата на шосето, отново водката може временно да замени почистващата течност.

В салона сигурно ще се размирише силно на спирт, но за сметка на това предното стъкло ще е чисто и ще получите възможност да продължите движението.

Баналната водка е подходяща и за почистването на пластмасите в купето от различни органични замърсявания. Етиловият спирт е добър разтворител и затова „веселата напитка“ е добър помощник в борбата за чистотата в автомобила.

И още нещо за чистотата. В далечен път на шофьора и пътниците често им се налага да се хранят в антисанитарни условия. За да не пипнете някаква зараза от мръсните си ръце, ги изтрийте с кърпичка напоена с водка или просто ги изплакнете с нея.

Дано не се случва, но ако някой в колата се нарани и потече кръв, водката влиза в ролята на дизенфикционно средство за отворена рана.

Ето защо 40-градусовата напитка напълно заслужено може да се смята за нужен и полезен атрибут в колата./auto.blitz.bg

loading…

Свързани