Отлагат края на сезонната смяна на часовото време в Европа

1
122
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Отлагат края на сезонната смяна на часовото време в Европа. Решението е на Австрийското председателство на съвета на ЕС, предава “dpa”. По всяка вероятност ще въртим стрелките до 2021-ва година. Според експертите, така страните членки и ЕС като цяло ще имат възможността да се подготвят за промяната.

Припомняме Ви, че краят на сезонната смяна на времето трябваше да бъде поставен още догодина, след редовното въвеждане на лятното часово време. Страните членки трябваше да подготвят становищата си до април и да изберат дали ще преминат към зимното време наесен, или ще останат на лятно.

През последните месеци обаче ускореният график на ЕК получи много критики. Една от причините за това е, че европейските страни не могат чисто процедурно да се подготвят за този кратък срок. Предвид трябва да се вземат решенията на останалите страни членки, които ще засегнат бизнеса, авиацията и администрацията.

”Ако настояваме да направим промяната веднага, това ще подкопае предложението на комисията. Въобще няма да можем да прекратим практиката за смяната на часовото време”, коментира австрийският министър на транспорта Норберт Хофер.