Бургас е на водещо място по брой иновативни училища в страната

1
119
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

В момента 290 от близо 2400
училища в страната имат статут на иновативни, т.е. въвели са нови предмети, увеличили са
броя на часовете по определени предмети или използват нови методи на
преподаване. Бургас се нарежда на челно място по брой на иновативните училища. Това стана ясно по време на Първия национален форум за иновации в образованието, който се проведе в столицата.

Припомняме Ви, че градът стартира с 9 иновативни училища в първата година от въвеждането на концепцията. През  учебната 2018/2019 година в Бургас броят на иновативните училища се  увеличи с още 10, за да станат общо 19.

На форума беше представен анализът на резултатите от иновативните практики една година след внедряването им в училищата. Бургас бе представен на събитието от началник на РУО Виолета Илиева, директори на учебни заведения и преподаватели от морския град.

В рамките на форума бяха презентирани добрите практики на Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника – Бургас и Профилирана гимназия за романски езици “Г. С. Раковски”.

”Креативният учител е най-важната и най-ценната иновация, цялата система трябва да го подпомага. Основата на иновациите е креативността. Училището на бъдещето трябва да учи, да провокира креативност, но няма как да го прави, ако самото то не е креативно”. Това послание отправи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.