Връчиха наградите „Мистър и Мисис Икономика“ 2018

1
111
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: Economic/Красимир Свраков

Главният изпълнителен директор на „А1 България“ Александър Димитров и главният изпълнителен директор на Пощенска банка Петя Димитрова спечелиха големите награди в конкурса „Мистър и Мисис Икономика“ 2018 г., организиран от КРИБ и списание „Икономика“. Отличията им бяха връчени от вицепремиера Томислав Дончев и от столичния кмет Йорданка Фандъкова.

„За мен тази награда е огромна чест, не само защото е награда от най-престижното списание, но е и връх за нашата компания. За нас 2018 г. беше много добра. Смятам че, всички над 5 млн. клиенти, които обслужваме, са го усетили“, каза Димитров.

„Изключително ми е приятно и съм горда, че след като няколко години се опитваме да растем и да сме сред лидерите, сега получаваме тази престижна награда. Направихме вече едно поглъщане, на път сме към ново. Искам да поздравя специално организаторите – и списание „Икономика“ и КРИБ, че развиват организацията, че правят това  прекрасно събитие. Трябва да има примери, българският бизнес трябва да се поощрява. Благодаря на моите колеги и целият ми екип. Следващата година ще е ключова за нас“, каза Димитрова.

Тържествената церемонията по награждаването на победителите в най-престижния бизнес конкурс се проведе тази вечер в Зала 6 на НДК.

Тази година призовете бяха раздадени в 10 категории.

Ето и носителите на останалите 8 награди:

Категория Индустрия – Тим Курт, главен изпълнителен директор и вицепрезидент на „Аурубис България“;

Категория Финанси и Застраховане – Стоян Мавродиев, председател на УС и главен изпълнителен директор на Българската банка за развитие;

Категория ИКТ, Аутсорсинг и бизнес процеси – Боряна Манолова, управител на „Сименс“ ЕООД;

Категория Търговия и Услуги – Иван Панчов, управител на „Медина Мед“;

Категория Транспорт и Логистика – Миролюб Столарски, председател на СД на „Карат-С“;

Категория Корпоративна социална отговорност – Димитър Цоцорков, председател на НС на „Асарел Медет“;

Категория Консултантски бизнес/услуги – Стоян Ставрев, управител на Българска консултантска организация.

Категория Земеделие и хранителна промишленост – Красимир Аврамов, изпълнителен директор на „Вила Ямбол“.

Всеки победител получи почетна грамота и статуетката „Рибарят и златната рибка“ на скулптура Ставри Калинов, превърнала се в символ на конкурса.

Списание Икономика връчи по традиция и специални награди. Тази година бяха отличени Борислав Малинов, консултант на Апарт хотел Лъки Банско за развитие на целогодишна туристическа дестинация и Цветелина Николова от „Катаржина Естейт“ за популяризирането на българското вино. Наградите връчиха издателят на списание „Икономика“ Боян Томов и министърът на туризма Николина Ангелкова.

Водещи на церемонията бяха Филипа Иванова, лице от новините на БНТ 1, и певецът Орлин Павлов.

Със своите музикални изпълнения гостите на конкурса зарадваха Орлин Павлов, както и двама млади таланти от музикална школа „Арт Войс Център“ – Пловдив – Тодор Борисов и Мирослава Тодорова.

“Мистър и Мисис Икономика ” е най-значимият бизнес конкурс в България. Над 25 години призът се връчва на предприемачи, икономисти и финансисти, допринесли в най-голяма степен за развитието на българската икономика.