Какви телевизори ще са актуални през 2019г.?

1
152
Добави коментар
slavchev
slavchev

Вече доста години резолюцията от 1920 x 1080, наричана също Full HD, е стандарт и все още е най-често срещаната резолюция в телевизорите в целия свят.

Въпреки това, производителите на телевизори бързо се насочват към предлагането на Ultra HD модели (наричани още 4K). Тези 4K модели имат четири пъти по-голям брой пиксели отколкото текущите HDTV екрани. Говорим за 2 160 хоризонтални линии или 3840 x 2160 пиксела. Най-голямото предимство на 4K телевизора е, че малките обекти на екрана имат повече подробности, включително по-отчетлив текст. Като цяло, изображенията изглеждат по-богати и по-живи, отколкото при HDTV, но ползите могат да бъдат не чак толкова осезаеми.

Ултра HD видеото изглежда страхотно и все по-лесно се намира. Няколко стрийминг услуги, като Netflix, Amazon Video и дори YouTube, са започнали да предлагат 4K съдържание, а Blu-ray дисковете с ултра HD записи стават все по-чести. Live TV все още не е прегърнала напълно 4K, но DirectTV, Dish Network и Comcast Xfinity започнаха да предлагат 4K филми. Въпреки че Ultra HD дисплеите могат да естествено да показват наличното HD съдържание, представянето му не е толкова качествено и остро, колкото при оригиналното 4K предаване.

В същото време първите 8K телевизори вече се появяват на пазара, като Q900 8K TV на Samsung е един от пионерите в гамата, а други модели скоро ще последват и от другите производители през 2019 г.

Това е всъщност ново четирикратно увеличение на резолюцията, наблюдавана на 4K екрани, и предлагаща огромен скок напред в качеството на картината. За съжаление обаче съдържанието за пълното използване на тази по-висока разделителна способност е изключително ограничено. Ще минат най-малко една година или две, преди да започнем да препоръчваме 8K моделите за всеки, освен най-запалените фенове, затова засега препоръчваме да се придържате към 4K.

Ултра HD разделителната способност, наречена още 4K, се превръща все повече в стандарт и е по-добър избор, ако искате да бъдете в състояние да бъдете сигурни в бъдещето. Висококачествените 8K телевизори идват на пазара, но все още не си струва да се купуват.

За повече съвети как да изберете телевизор, вижте в Televizori.eu.

loading…