Вижте как живее най-богатият саудитски принц, за когото всички говорят!

1
168
Добави коментар
slavchev
slavchev

Така изглежда животът на саудитския принц, за когото говорят всички

През последните няколко дни медиите са пълни с новини за принца на Саудитска Арабия, Мохамед бин Салман. Човекът, който западните медии представят като прогресивна сила на земята, наскоро се намери насред скандал, след като бе убит саудитския журналист Джамал Кашоги в саудитското консулство, или един от най-изявените критици на “прогресивния” принц.

Малък брой хора извън Саудитска Арабия изобщо са чували за Салман преди 2015 г., но той привлече медийното внимание след въвеждането на реформите, които, между другото, позволиха на жените да шофират и да посещават спортни дейности. В същото време той одобри ареста на активистите за правата на жените, но това е нещо, на което бе обърнато малко внимание.

Три милиарда долара

Освен бруталното убийство на саудитския журналист, медиите са запленени от личния живот, който прави Мохамед един от най-интересните знаменитости на световната сцена.

Принцът е женен за своя роднина, принцеса Сара Бинт Машур бин Абдулазис, за която се венча през 2008 г. Двойката има четири деца – две момчета и две момичета. Бракът между роднини не е рядкост в богатите и особено благородните семейства. Богатството на Мохамед бин Салман също е нещо, което очарова публиката. Той е изключително могъщ, с богатство от повече от три милиарда долара.

Дворци, яхти и ценни произведения на изкуството

Мохамед притежава една от най-скъпите къщи в света, а за големия дворец платил 300 милиона долара през 2015 г. Но това не е всичко – в медиите излезе информация, че принцът е купил яхта на стойност 500 милиона евро.

“Що се отнася до моите лични разходи, аз съм богат, не съм беден, не съм нито Ганди, нито Мандела”, казал бин Салман по-рано тази година.

Покупката на дворци и разкошния живот изобщо не е необичайно нещо за многобройните наследници на краля Салман, които се радват на живота на френската Ривиера и луксозните курорти в Испания, далеч от своето кралство. Самият цар Салман, както се твърди “тежи” 17 милиарда долара и е собственик на вила в Югоизточна Франция, където постоянно разгневява местното население със затварянето на плажовете през целия си годишен отпуск.

loading…