Поредна фишинг атака от името на банка събира данните на потребителите

1
158
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Поредна фишинг атака, злоупотребяваща с името на оперираща в България банкова институция, събира неправомерно данни на потребителите. Неизвестно лице или организирана престъпна група разпространява имейли със следното съдържание:

”Здравейте,

Нашата система е открила няколко неуспешни опити с идентификатора на профила ви от неизвестни устройства..

За да проверите целостта на сигурността на вашата банка, моля, влезте и актуализирайте вашата лична информация, моля посетете тази връзка:

Отключване на профила

Поздрави,Централна Кооперативна Банка АД”

В електронното писмо е вграден и линк, отвеждащ потребителя към сайт със сходно на оригиналната страница за електронно банкиране вид, където потребителят въвежда данните си за достъп, давайки възможност на измамниците да достъпят финансите му.

За атаката сигнализираха и от банката, чието име е използвано от хакерите. От финансовата институция апелират клиентите им да бъдат внимателни и да не предоставят данните си за достъп. От банката молят всеки, който е получил подобни електронни съобщения, да не им отговаря, а в случай че го е направил, да се свърже незабавно с представител на Банката на:

*5050 (Таксуването на разговорите е спрямо тарифите и политиките на използвания от клиента мобилен оператор. Възможно е обажданията към кратък номер да не се включват в пакета безплатни минути, за което ЦКБ не носи отговорност).

(02) 9266 500

0889 934 694