Добрият пример! Ученичка от Бургас спаси давещо се момче (Снимка)

1
126
Добави коментар
slavchev
slavchev

Ученичката от Немската гимназия Женя Райкова спаси давещо се момче в Бургас.

Пред камерата на бТВ тя разказа как точно когато е решила да си ходи, е чула виковете за помощ и веднага влязла във водата, за да да помогне на 14-годишното момче. Трудно стигнала до него, защото имало мъртво вълнение, но успяла да го извади на пясъка, пише „Флагман“.

Младата дама завършва училище и сподели пред камерата, че се надява да продължи образованието си в НСА. Тя е шампион по плуване. Смятам да прекарам лятото, работейки като спасител, добавя тя.

„Гордея се много с нея! Искам да благодаря на Господ, че имам такава дъщеря“, сподели баща й Росен Райков.

„В 19:30 часа Женя ми се обади да отида да я взема, тъй като била мокра. Бях обаче възпрепятстван, но тя се прибра благополучно. Възхитен съм от постъпката й. Цялото ми семейство са спасители, защото това е отговорна и престижна работа. Заплащането е добро“, каза още Росен.

Треньорът на Женя по плуване и водно спасяване Тодор Костов пък каза, че лесно се става спасител, но хората трябва да знаят, че морето не е до колене. „Курсът е от 45 дни, но човек трябва да е по душа такъв. Много хора изкарват курса и като дойде време, се отказват“, каза още Костов.

loading…