SEC Bitcoin ETF – Последна дата за вземане на решение

1
141
Добави коментар
cryptomaniabg
cryptomaniabg

Комисията за ценни книжа и борси в САЩ (SEC) отлага решението за Bitcoin ETF до февруари 2019 г.

Новият краен срок е насрочен за 27 Февруари, преди който комисията трябва да вземе решение по първите заявки за разполагане на ETF за Bitcoin от VanEck и SolidX на платформата CBOE.

Съгласно законодателството на САЩ, комисията трябва да одобри или да отхвърли заявлението не по-късно от 180 дни след подаването му. Ако е необходимо, SEC може да удължи периода на преразглеждане с 60 дни. 27 февруари приключва максималният възможен период за преразглеждане – 240 дни.

История на заявленията

Както VanEck така и SolidX подадоха заявленията си на 6 юни 2018 г. През август SEC отложи решението до 30 септември и след това удължи периода за преглед още няколко пъти. През това време комисията внимателно проучи въпроса, както и събира отзиви от различни заинтересовани страни.

SEC проучване

Миналата седмица комисията публикува меморандум за среща с представители на VanEck, SolidX и CBOE, в който се отбелязва, че вече е създаден прецедент за Bitcoin ETF с други активи, въз основа на които вече са стартирани фондовете, търгувани на фондовата борса (злато, петрол и други).

 

Харесайте нашата страница във фейсбук и ни последвайте в Twitter.
Инвестирайте при нас и печелете напълно пасивно от реална бизнес възможност.

Related