Прочистване на черния дроб с натурални средства

1
181
Добави коментар
borola
borola

Периодичното прочистване на черния дроб е от съществено значение за цялостното здравословно състояние на всеки човек. Ако приемем черния дроб като главната „пречиствателна станция“ на организма, това означава, че през него ежедневно минават големи количества токсини, химически вредни агенти, замърсители от околната среда, вредни субстанции от лекарства и други отпадни продукти. Черният дроб е органът, който съдейства за извеждането им от организма. Но когато токсините са повече от допустимото е много вероятно да се стигне до увреждане на черния дроб. Затова периодично всеки човек има нужда от прочистване на черния дроб. Най-добре е разбира се това да става с природни средства.

Сигналите на тялото могат да бъдат различни при всеки отделен човек. Най-честите сред тях са хронична умора, честа необяснима поява на главоболие, храносмилателни проблеми, запек, болки в областта на дясното подребрие, сърбежи по тялото и безсъние.

Подходящи натурални средства за прочистване на черния дроб
Лимонов сок

Експерти са на мнение, че пресният лимонов сок повишава производството на чернодробни ензими, които разграждат протеините и извеждат токсините от организма.

Полезната напитка се приготвя чрез изстискване на сока от няколко лимона в чаша и се приема по два пъти дневно – сутрин и вечер. Важно е по време на пречистването да се следва здравословен хранителен режим и да се пият не по-малко от 8-12 чаши вода дневно. Тази детоксикираща програма се изпълнява да период от три до седем дни.

Зеленчуци

Зелените зеленчуци се смятат за едни от най-полезните природни средства за прочистване на черния дроб и подобряване на функциите му. Артишокът е една от най-мощните храни за пречистване на черния дроб.

Съдържащото се в тях антиоксидантно вещество, познато като цинарин, стимулира производството на жлъчна течност. Тя от своя страна спомага транспортирането и извеждането на токсините и други отпадни продукти извън организма.

Други полезни за черния дроб зеленчуци са зелените листни зеленчуци, които неутрализират химикалите, металите и пестицидите от храната и от околната среда и цвеклото, което е богато на флавоноида беталаин (червено-лилавият пигмент), който подобрява цялостното здравословно състояние на един от най-важните човешки органи.

Силимарин – едно от най-мощните природни вещества за здрав черен дроб

Силимаринът представлява смес от изомерни флавоноидни съединения (силибинин, силикристин и силидианин) и се екстрахира от семената на билката Бял трън. За полезния му ефект за здравето на черния дроб са проведени много научни изследвания, като се установява, че веществото успешно неутрализира свободните радикали, повишава производството на глутатион, който подобрява детоксикиращите способности на черния дроб и инхибира навлизането на токсини.

Съдържащият се в Хептен/Hepten® силимарин е с най-високо качество. Продуктът подпомага и усилва регенерацията на чернодробните клетки, увеличава детоксикационните процеси, подобрява обмяната на веществата и има цялостен благоприятен ефект върху черния дроб и жлъчката.

Приемът на Хептен се препоръчва при всякакви нарушения на чернодробните функции и увреждане на органа от различно естество. Продуктът е под формата на течни капсули (Solucaps), произведени по иновативна технология, и се отличава с максимална чистота на съставката и доказан ефект при увреждания на черния дроб.