Как да разберем, че черният дроб е пълен с токсини?

1
231
Добави коментар
borola
borola

Черният дроб трябва винаги да е в топ форма, за да изпълнява многобройните метаболитни функции, за които отговаря в организма. За зла беда обаче се замисляме за неговото здраве само когато сме злоупотребили с алкохола и храната след празниците. Чернодробните специалисти определят това поведение като несериозно и остро го порицават. Ние твърдо заставаме зад тяхното мнение, но няма да размахваме назидателно пръст, а кротко ще посочим аргументите в подкрепа на тезата, че черният дроб се нуждае от периодично пречистване.

Издайнически сигнали, че черният дроб е замърсен

Много хора недоумяват защо качват килограми, без да са променили хранителните си навици. Причините за това състояние може да са много, но една от основните е прекомерното натрупване на токсини в организма. Отлагането на отровни вещества влияе негативно върху функцията на черния дроб да преработва мазнините. В резултат на забавеното преработване на липидите голяма част от тях се натрупват в мастните депа на тялото. Дори диетите с ограничен прием на калории не позволяват излизането от порочния кръг и постигането на здравословно тегло. Единственият сигурен начин за връщане на предишните килограми остава детоксикацията на черния дроб.

Хронична умора

Всеки има дни, в които се чувства отпаднал и страда от липса на тонус. Ако това обаче се превърне в ежедневие, и нито съня, нито почивката помагат за възстановяване на жизнените сили, човек сериозно трябва да се замисли, дали не е претоварил черния си дроб с вредни вещества. В случай че системно го е затормозявал, не бива да се учудва, че той го „наказва“ с тежка умора. Относно силата на ответният удар – тя е правопропорционална на степента на нарушението в метаболитната функция на най-големия вътрешен орган.

Изпотяване и лоша телесна миризма

Малко известно е, че черният дроб имат отношение към телесната температура и миризма. Ето защо неприятният мирис, който излъчва тялото на някои хора, може да не се дължи на занижена лична хигиена, а на невъзможността на черния дроб ефективно да преработва токсините. Изпотяването пък е пряко следствие от неспособността на организма да се пребори с бактерии и токсичните агенти и да върне телесната си температурата в нормални граници.

Пречистване на черния дроб в съзвучие с природата

Най-важната стъпка, която трябва да предприемат хората, чийто черен дроб е пълен с токсини, е да преминат към детоксикираща диета. Перфектно допълнение към хранителния режим за изчистване на организма от натрупаните вредни вещества е Хептен/Hepten®. Този изцяло природен продукт, съдържащ силимарин, повишава производството на специален вид протеин, наречен глутатион, който допринася за детоксикацията на чернодробните клетки. При редовен прием на Хептен от токсичните, възпалителните и метаболитни увреждания на черния дроб не остава и следа.