Пречистване на черния дроб в 4 лесни стъпки

1
190
Добави коментар
borola
borola

Здравето и благосъстоянието на всеки един човек зависи от това как организмът премахва токсините. Невъзможно е да се неутрализира вредното въздействие на всички външни замърсители, но има начин да пречистим организма от токсините чрез детоксикация на черния дроб.

Черният дроб има много важни за организма функции, но две от основните и най-съществени са детоксикация на организма и храносмилателни функции. Рядко се замисляме за неговото здраве и за това дали функционира правилно, но в действителност този важен орган ежедневно е изложен на вредно въздействие от околната среда и несъзнателно приетите с храната, водата и козметичните средства токсични вещества.

подуване на корема
излишни мазнини в областта на корема
проблеми с храносмилането на мазнини
киселини в стомаха (киселинен рефлукс)
тъмни петна по кожата
прегряване на тялото и прекомерно изпотяване
поява на акне, розацея или обрив със сърбеж по кожата
необяснимо покачване на теглото и невъзможност за отслабване дори при ограничен калориен прием

1. Премахване на токсичните храни от диетата

Ако диетата ви е богата на преработени храни, то несъмнено подлагате черния дроб на риск.
Хидрогенираните растителни мазнини, рафинираните продукти и преработени месни продукти са токсични за целия организъм.

2. Сурови зеленчукови смутита

Наясно сме, че не е възможно човек да добавя цялото разнообразие от зеленчуци в диетата си ежедневно. Но това е възможно чрез приемането им под формата на зеленчуково смути, с което да си набавите необходимите витамини, минерали и фибри.

3. Храни, богати на калий

Ако смятате, че не си набавяте необходимото количество калий от 4700 мг на ден, значи трябва да добавите към режима си храни, богати на този ценен минерал. Те намаляват систоличното кръвно налягане и нивата на холестерол в кръвта, а освен това подкрепят сърдечно-съдовата система и прочистват черния дроб.

4. Животински черен дроб

Черният дроб от тревопасно животно или от пиле е храна, богата на витамин А, B, фолиева киселина, холин, желязо, мед, цинк, хром и коензим Q10. Това е една от най-наситените на ценни хранителни вещества храни.

Важно допълнение към мерките за пречистване на черния дроб

Здравето на черния дроб зависи от това дали правилно и навременно следваме необходимите съвети за неговото прочистване. Но в допълнение и с оглед възстановяване на правилното му функциониране е препоръчително да приемаме хепатопротектори.
Хептен/Hepten® е природно средство на основата на веществото силимарин, който съдейства за производството на глутатион – протеин, който се произвежда в черния дроб и червата и стимулира детоксикацията на чернодробни клетки.