„Ювентус“ победи „Интер“ с 1:0. Вече има 14 победи от 15 мача

1
138
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

„Ювентус“ победи „Интер“ с 1:0 в първи мач от 15-ия кръг на Серия „А“. Така, след минималния успех в Торино, осигурен от гол на Марио Манджукич в 66-ата минута, шампионът вече има впечатляващите 14 успеха и едно равенство от началото на кампанията.

Гостите бяха по-активни в началото на мача, но първата голова възможност се откри пред Пауло Дибала. В 8-ата минута аржентинецът отправи неточен удар с глава след центрирне на Кристиано Роналдо. Четири минути по-късно отново Дибала стреля, като този път вратарят Самир Ханданович показа класа.

След близо четвърт час „нерадзурите“ стигнаха до първия си точен удар в двубоя. Отправи го Шиме Върсалко, но право в ръцете на Войчех Шчесни.

В 29-ата минута Мауро Икарди овладя в наказателното поле на „Юве“ и пусна към Роберто Галярдини, след чийто изстрел топката се отби в гредата. Малко по-късно и Иван Перишич бе близо до това да даде аванс на „нерадзурите“.

Последва натиск на „биакнонерите“. Ханданович спаси удари на Марио Манджукич и Джорджо Киелини, не срещна трудности и със задна ножица на Кристиано Роналдо.

През втората част „Юве“ дочака своя момент. В 66-ата минута Жоао Кансело проби по левия фланг и центрира към наказателното поле, където Манджукич отблизо с глава даде аванс на шампиона.

Впоследствие „Ювентус“ не позволи на „Интер“ да постави стража Шчесни под напрежение и спокойно удържа минималната победа. С нея „Старата госпожа“ има 43 точки и води в класирането, като е с цели 11 точки повече от втория „Наполи“, който обаче все още не е изиграл своя мач от кръга. „Интер“ остава трети с 29 точки – на 14 от върха.