Бившият рейнджър напъхал военната в ракла, за да скрие трупа

2
114
Добави коментар
angel_taxi2
angel_taxi2

Трупът на убитата рейнджърка Десислава Стоянова е престоял 8 дни в ракла.

Задържаният за убийството на 40-годишната жена е направил частични самопризнания. Работи се по всички версии и не се изключва неуредени финансови отношения или сексуално посегателство. Мъжът е криминално проявен, това заявиха на извънреден брифинг окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов и директорът на МВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков.

Тялото на жената е било открито в дом на Светослав Каменов, като той сам е разкрил къде е сложил трупа.

При първоначалния оглед са констатирани наличие на множество удари по лицето, счупване на врата, а трупът бил поставен в ракла, поясни окръжният прокурор Румен Попов. Тепърва ще се установява дали тя е била поставена в шкафа още докато е била жива или след нейната смърт. След аутопсията ще стане ясна каква в причината за смъртта й.

Каменов е бил задържан не във връзка с убийството, а защото е бил последният човек, който е бил с нея преди да изчезне. Бившият военен се укривал във врачанско село. Малко преди да бъде задържан, служителите на полицията установяват, че лицето се намира в Северна България и се е свързал с полицай. Той поставя условия на неговия роднина, че трябва да отиде при него в гората, а ако не дойде сам, ще „стане страшно“. В крайна сметка лицето е задържано, обясни още Попов.

Откриха автомобила на изчезналата рейнджърка Рейнджърка от 61-ва бригада е изчезнала безследно Каменов е участвал в три мисии, една от които в Ирак, като той е един от пострадалите от атаката в Кербала. След това става обучител на спецчасти в Афганистан, след като напуска армията през 2009 година.

Той е осъждан и криминално проявен. Бившият военен, има условна присъда за обаждане за поставена бомба в клон на банка.

Ст. комисар Атанас Илков разказа, че служители на полицията отишли на адреса на жената, като установили, че нея я няма, но осветлението и редица ел. уреди са включени.От проведените на място оперативни дейности полицаите установили, че тя има отношения с Каменов. Като това е била една от основните причини да се насочат към бившия военен. След няколко дни те успели да открият къде е той. На 3 декември е дошла информация, че тя не се е явила на работа, а на 5-ти е обявена за издирване. По-късно и Каменов е пуснат за издирване, като след контакта с полицая, който е негов роднина, е бил задържан.

Най-вероятната причина за престъплението е неуредени финансови взаимоотношения между тях, като преди две седмици жертвата е дала автомобила си на Светослав Каменов за да го ремонтира. Колата е намерена смачкана в автоморга в Карлово и подготвена за скрап от полицията, каза ст.комисар Атанас Илков. Няма данни двамата да са били в интимни отношения.

 

 

https://www.dnes.bg/top-novini/2018/12/08/bivshiiat-reindjyr-napyhal-voennata-v-rakla-za-da-skrie-trupa.395965