За всеки, нуждаещ се от детоксикация на черния дроб

1
171
Добави коментар
borola
borola

Начинът на живот и хранителните навици на съвременния човек подлагат на истинско изпитание черния дроб. Затова не е чудно, че толкова често се говори за нуждата от засилване на грижите за този важен орган. Един от най-често даваните от специалистите съвети е свързан с периодичната детоксикация на черния дроб.

Какво цели периодичната детоксикация на черния дроб?

Черният дроб и бъбреците са основните органи, които осигуряват детоксикацията на организма. Именно черният дроб понася основната тежест от токсичното влияние на вредните продукти в организма.

Изпълнявайки функцията на детоксикатор на тялото, той натрупва в себе си редица опасни за другите органи продукти. Детоксикаторът обаче също се нуждае от детоксикация.

Затова периодично трябва да се дава шанс на черния дроб да се освободи от токсините и те да се изхвърлят от организма. Именно това е целта на периодичната детоксикация на черния дроб. С нея трябва да се осигури:

регенерация на чернодробните клетки
подобряване функционалността на органа
повишаване производството на жлъчен сок (жлъчка). С него се извеждат и мастноразтворимите токсини, които се изхвърлят от тялото през храносмилателния тракт. Именно намаленото производство на жлъчка и произтичащите чревни проблеми са основен знак, че е необходима детоксикация на черния дроб.

Как може да се постигне периодична детоксикация безопасно и успешно?

Успешно прочистване на черния дроб може да се постигне с изцяло природни и безопасни продукти и без строги диети.
В това число влиза редовната консумация на някои хранителни продукти. Сред тях се открояват най-вече пресни плодове, богати на витамин C и зеленчуци като:

– цвекло

– чесън и кромид

– броколи

– артишок

Изброените са богати на сяра съдържащи съставки, които участват в ензимната синтеза и процесите на детоксикация. Освен това действат и жлъчкогонно.

За успешна детоксикация на черния дроб може да се разчита и на приема на Хептен/Hepten®. Той съдържа силимарин под формата на екстракт от Бял трън. Слимаринът е признат за един от най-мощните хепатопротектори – природни средства за пречистване на черния дроб и възстановяване на функциите му. Прилага се профилактично или при борба с различни чернодробни заболявания (стеатоза, хепатит и др.).

See more

Предишна:Вирусен хепатит – кои фактори ускоряват прогресията му?

Back:
Всички

Следваща:Хепатит и инсулт – каква е връзката?