Какво ново в Instagram?

2
526
Добави коментар
pokerbox
pokerbox

Вече можем да пращаме гласови съобщения в Instagram, какво още?

Популярността на Instagram не спира да нараства в последно време, а приложението ни даде един интересен начин на комуникация чрез снимки и реакции. Сега от компанията правят и стъпка в една по различна посока, добавяйки функция, която Instagram не познаваше до момента. 

Гласови съобщения

Преди близо 5 години Facebook въведе гласовото съобщение по подобие на WhatsApp и Voxer. В последните месеци в онлайн пространството се говори, че и Instagram разработват подобна функция. Е, тя вече е факт. Гласовите съобщения вече са достъпни в приложението, с което то прави стъпка към популяризирането на чата си, който далеч не се използва от много хора. 

Вече просто трябва да задържите бутона с микрофончето, за да запишете съобщението си, и то ще се появи в чата като аудио. После и вие, и човекът, на когото сте го изпратили, ще можете да слушате съобщението, колкото си поискате. Съобщенията могат да бъдат дълги не повече от една минута и остават перманентно в чата. Ето и днешната история на Instagram, която ни дава интересна идея как да пожелаем „Честит рожден ден“.

Новата функция определено ще допринесе за развитието на Instagram като средство за общуване. Лесното изпращане на гласови съобщения може да бъде полезно за всички, които нямат време за писането на много текст. 

Ще се справи ли Instagram с конкуренцията на Viber, Mеssеnger и всички други платформи, които вече предлагат тази функция, предстои да разберем. За потребителите, макар че не е някаква грандиозна новост, все пак е по-лесно и удобно да има подобна опция. Какви ще са следващите стъпки за развитие на приложението? 

Ето и някои козметични промени и допълнения. 

По-органична онлайн среда 

От платформата открай време работят за проследяване и премахване на фалшивите акаунти – тези, които си ги купуваш, за да изглеждаш много готин. Сега те правят и конкретни стъпки в тази посока, създавайки метод за бързо откриване и изтриване на нереалните профили. Това ще допринесе до една по-чиста онлайн среда, в която зад всеки акаунт ще седи истински човек.

По-сигурен Instagram

От платформата вече изпращат и напомнящи съобщения за смяна на паролата, което винаги е добра практика. 

По-лесно пазаруване

Друга новост от преди няколко седмици е, че вече можем да си създаваме wish list-ове и да купуваме по-лесно през приложението. 

Нови IGTV функции

След навлизането на IGTV вече можем и да поставяме части от любимите си видеа като истории. Ако все още не сте използвали IGTV, сега е моментът да го направите. Ако пък за първи път чувате за тази функция, разберете повече за нея тук. 

Източници: Woobox, TechCrunch, Business.Instagram

Какво мислите за промените и за какво най-често използвате Instagram?