4 групи хора в никакъв случай не трябва да приемат джинджифил

2
609
Добави коментар
slavchev
slavchev

Има 4 групи хора, за които е абсолютно противопоказана консумацията на джинджифил. Джинджифилът е растение, съдържащо хранителни вещества и биологично активни съединения, които осигуряват невероятна подкрепа за физическото и психическото състояние на нашето тяло.

Той е бил използван за медицински цели в продължение на няколко хиляди години, което е било въведено в Древен Китай. Оказва се, че джинджифилът може да бъде ефективна алтернатива на много лекарства, които се продават в аптеките. Има обаче 4 групи хора, които са абсолютно противопоказани за консумацията на това растение. Това са:

Хора с ниско тегло
Известно е, че джинджифилът помага в борбата със затлъстяването и хипогликемията. Проучването установява, че екстракт от джинджифил в голяма степен намалява телесното тегло, така че не се препоръчва да се използва от хора с такова тегло.

Бременни жени
Джинджифилът съдържа мощни стимуланти, които са идеални за мускулите и храносмилателната система, но в случая на бременните жени може да доведе до преждевременно раждане. Избягвайте да използвате джинджифил особено през последните месеци на бременността.

Хора с нарушения на кръвта.
Хемофилия – рядко генетично нарушение, при което способността да се съсири кръвта се намалява значително, т.е., пациентите може да кървят обилно дори при незначителни травми … Джинджифилът стимулира циркулацията на кръвта, като по този начин тези, които страдат от заболявания на кръвта, не е добре да го консумират.

Хората, които приемат определени лекарства
Ако страдате от високо кръвно налягане или диабет, и пиете лекарства за подобряване на състоянието си, се препоръчва спешно да се откажете от джинджифила. Той понижава кръвното налягане и разрежда кръвта, затова взаимодействието с лекарства може да засили ефекта им и да бъде много опасно за здравето. / Zdrave.to

loading…

Свързани