75% от търговците в Европа не са наясно с новите стандарти за плащания

1
172
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

75% от търговците в Европа не са наясно с новите стандарти за плащания и защита, които влизат в сила следващата година сочи проучване на Mastercard, обхващащо група от онлайн търговци, показа, че 75% от тях не са запознати с новите.

Създаден за подобряване на дигиталните плащания, EMV 3-D Secure (EMV 3DS) ще въведе нова ера на стандарти за сигурност на онлайн транзакциите и ще даде възможност на SCA да подкрепи новите технологии, като биометрична идентификация. Въпреки тези промени, само 14% от тази група от европейски онлайн търговци вече подкрепят SCA, като 51% от тях споделят, че ще са готови след септември 2019 г. или изобщо няма да подкрепят промяната.

SCA ще бъде задължителна в съответствие с Директивата за платежните услуги 2 (PSD2) от септември 2019 г. Преди това, обаче, онлайн търговците трябва да са подготвени. Долу са изброени задължения, които трябва да се изпълнят преди лятото на 2019 г.

1. Свържете се с вашия доставчик на платежни услуги, за да сте сигурни, че бизнеса ви е готов и е включен в Identity Check.

2. Обучете вашите потребители. Нека да знаят, че ще правите промени в начина им на плащане, като подчертайте ползите от тях. (Няма нужда да си спомняте паролите и вероятното намаляване на измамите).

Успоредно с това банките също ще включат своите картодържатели в Identity Check и ще им предложат по-добри методи за удостоверяване, включително биометрично удостоверяване.