Краят на Virtus.pro?

1
169
Добави коментар
pokerbox
pokerbox

След незадоволителни резултати, CS:GO отборът на Virtus.pro спира да се състезава.

Всички знаем, че Virtus.pro не се справят добре, особено след напускането на Wiktor „TaZ“ Wojtas.

Точно заради тези незадоволителни резултати, CS:GO отборът ще спре да участва във всички турнири до второ нареждане. От организацията поясниха, че ще обявят следващите стъпки по които ще работят до края годината.

Изображение: HLTV

След като изпаднаха от FACEIT London Major, съставът завърши на 5-то място на BLAST Pro Series: Istanbul, не стигна до финалите на EPICENTER 2018 и дори не се класира за следващия сезон на ESL Pro League.

Генералният мениджър на Virtus.pro – Roman Dvoryankin каза:

„След London Major ние бяхме оптимистично настроени за потенциала на този състав. За съжаление, нашите очаквания не бяха изпълнени. Стратегията ни в дългосрочен план е да създадем отбор от млади играчи и ние ще продължим да работим по нея. Искам да помоля нашите фенове да продължат да ни подкрепят в следващите няколко седмици.“

Е, най-после очакваното, поне от мен – стана. PashaBiceps и NEO или ще търсят нов дом или е време за пенсиониране. От NEO би станал добър треньор – спряганият за най-добър играч на Counter-Strike 1.6 за всички времена и може би един от най-добрите играчи на CS:GO – Filip „NEO“ Kubski би бил липсващото звено за някой CIS отбор (поне в началото), като треньорската позиция определено е на масата за него.

От друга страна Pasha, който е един от любимците на публиката, най-вероятно ще започне да стриймва по-често, а много добре виждаме как това се отплаща на хора, като Shroud. Във всеки един път, в който Pasha пуска стрийм, аудиторията която той събира е значителна. Аз лично мисля, че това би бил най-правилният път за поляка, но кой съм аз да решавам.

That’s it ! I grew up in esport , I will stay in esport I will die in esport… your papitopic.twitter.com/mcmg6BPKzB
— paszaBiceps (@paszaBiceps) December 13, 2018

Със сигурност в най-скоро време ще разберем какво точно ще се случи и с останалите трима играчи – snatchie, morelz и MICHU, които най-вероятно също ще си търсят нов дом. Кой знае? Може би някои от тях биха останали и продължили в новия проект на Virtus.pro, изграден от млади играчи.

Е… Още една ера приключи, дами и господа! Ще ви държим в течение със случващото се около Virtus.pro. 

А докато получим повече информация, както винаги – Have Fun!

 

Източник: Virtus.pro