Стрес и затлъстяване – каква е връзката?

1
152
Добави коментар
borola
borola

Каква е връзката между ежедневния стрес, емоционалното ни състояние, безразборното похапване на вредни храни и затлъстяването? Възможно ли е да постигнем мечтаното тегло, като се научим да контролираме емоциите си. Защо е важно да не се поддаваме на напрежението и стреса? Ако обикновено прибягвате към храната, когато сте напрегнати и разчитате, че тя ще реши проблемите ви, то в следващите редове ще споделим с вас как да намалите нивата на стрес по естествен начин и следователно да преодолеете желанието си за безразборно похапване. Защото напрежението и стресът водят до натрупване на излишни килограми, а гледката в огледалото става все по-отчайваща.

Защо стресът води до наднормено тегло и затлъстяване?

Така нареченият емоционален глад се появява, когато при напрежение човек изпитва неистово желание да си хапне нещо сладко, мазно или колкото по-вредно, толкова по-желано. Когато изпитваме физически глад, стомахът е празен и успяваме да контролираме дневното си меню, като спазваме по-здравословен хранителен режим. Но когато човек е разстроен и няма настроение, в главата му се въртят мрачни мисли, тогава е готов да излапа най-калоричният сладолед, за да постигне мечтаното добро настроение. След като физическият глад е задоволен и стомахът е пълен, това е сигнал, че сме се нахранили достатъчно. Но когато емоциите ни водят, пренебрегваме сигналите на стомаха и преяждаме с надеждата, че ще се почувстваме по-добре. Така храненето повдига настроението ни за кратко. Но впоследствие се чувстваме виновни и тъжни, защото за пореден път емоциите са дали превес над разума и осъзнаваме, че храната не е заместител на щастието, а напротив – преяждането е довело до чувство за умора и отпадналост. А резултатът – поредният чифт дънки, който ни е утеснял.

Как да потиснем емоционалния глад, провокиран от стрес?
Пийте по два литра вода дневно

Водата действа ободряващо и създава чувство за ситост в стомаха.

Разходки сред природата

Когато усетите чувство за нервност и ви се яде нездравословна храна, излезте сред природата, разходете се, подишайте свеж въздух.

Заменете шоколада с плод

Една ябълка например ще ви освежи и същевременно ще засити глада.

Природен продукт, с който да потиснем вълчия апетит, провокиран от стрес

Когато сте решили завинаги да се отървете от вредния навик – да преодолявате негативните си емоциите, като приемате големи количества храна, то е важно да имате верен съюзник в тази борба. Такъв ще откриете в лицето на Калорекс Апетин/Calorex® Apetin. Този изцяло натурален продукт е специално разработен за потискане на апетита. Благодарение на активната съставка пиноленова киселина, извлечена от ядки на Корейски бор, ще бъдат стимулирани хормоните, които потискат глада. Така на практика ще усещате ситост и няма да се поддадете на емоционалния глад. За постигане на оптимален ефект се препоръчва приемът на Калорекс Апетин да се съчетае с редовна физическа активност. Природният продукт е напълно безвреден и е подходящ за продължителна употреба. Калорекс Апетин може да се комбинира с други продукти от Фамилия Калорекс.

Преглеждания:
10