Двудневна екскурзия в Сърбия 2019 (Промо цена) – Бамби М Тур

1
157
Добави коментар
vipsofia
vipsofia

Направете запитване за свободни места!Задължително до 2 дни след заплащане на ваучер изпратете на е-майла на Туристическата агенция ([email protected]) резервацията за желаната от вас дата със следната информация: трите имена и ЕГН на пътуващите, кода на ваучера, град на отпътуване, телефон за обратна връзка и желаните дати за екскурзията! При неизпълнение на условието, ваучерът се счита за невалиден!

 

Маршрут: София – Пирот – Мокра Гора /Дървения Град/ – Манастира Жича – Върнячка Баня – Крушевац – Ниш-София

Дата: 02-03.02.2019

Цена: 129 лв. намалена на 99 лв.

Промоционалната цена е валидна до изчерпване на свободните места и при плащане до 31.12.2018 г.!

ВИП ваучерът е за ЕДИН човек и включва:

Транспорт с комфортен туристически автобус
Една нощувка
Една закуска в новопостроен хотел 3*
Туристическа програма в гр. Крушевац, гр. Върнячка Баня, Дървен град
Посещение на манастира Жича
Гранични и магистрални такси
Екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Цената не включва  /заплащат се 7 дни преди датата на отпътуване/:

Дървен град – Мечавник на Костурцица; Шарганска осмица – старинен влак
Посещение на музея (входни такси, билет за обиколката с железницата ( 02:30ч.) и беседи с  местен екскурзовод)  – 12 евро
Медицинска застраховка – 5 лева – сключва се чрез застрахователен брокер „SDI“ (ЗАД „Дженерали“)
Традиционна сръбска вечеря с неограничено количество храна и месни напитки и жива музика -19 евро

Програма:

Ден 1: Отпътуване от София 6:00ч. по маршрут София – Калотина – Крушевац- Върнячка баня – Мокра Гора /ДЪРВЕН ГРАД/. Етно селото е построено от небезизвестният режисьор Емир Кустурица. По време на снимките за филма „Живота е чудо“, Кустурица бил вдъхновен от природата на хълма и построил града Кустендорф (дорф – селце от немски и Куста от началото на фамилията му). В Дървения град има 35 дървени постройки: църква, ресторанти, бар, сладкарница, книжарница, затвор, галерия и кино. Ще можете да се разходите по уличките на селището направени почти из цяло от дървени влакови траверси и да се пренесете в приказния Дървен град на Емир Кустурица. Уличките и малките площади са кръстени на любимите му хора например можете да се разходите по ул. „Че Гевара“ или ул. „Диего Марадона“ може да се oтбиете до кино „Стенли Кубрик“ за кратка 15 минутна прожекция. Посещение на „Шарганската осмица“ и музея към нея. Разходка с атракционното влакче. Отпътуване за хотела ( нощувка в хотел 3 звезди – 50 километра ). По желани традиционна сръбска вечеря с музика. Нощувка.

Ден 2: Закуска. Отпътуване за Върнячка баня, като по пътя се посещава манастира Жича, наричан още Кралският манастир. Прозвището си носи от факта, че през 1217г. Тук е коронясан Стефан ІІ Неманич, крал на Република Рашка, от неговия брат Св. Сава /най-почитания светец в сръбската православна църква/. Пристигане във Върнячка баня. Разходка из града на „Врабчето Гочко“ и на 7-те минерални извора. Отпътуване за град Крушевац – старата столица по време на управлението на Княз Лазар, където ще имате възможността да се разходите и направите снимки. Посещение на Лазарев град, и църквата Лазарица, съхранен и до днес. Посещение на гр. Ниш и свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.