„Райхле и Де-Масари България Пръдакшън“ стана част от Български форум на бизнес лидерите

1
140
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

„Райхле и Де-Масари България Пръдакшън“ ЕООД, глобален разработчик и доставчик на оптични кабели и пасивни компоненти за висококачествени комуникации, стана член на Български форум на бизнес лидерите. Това е водещата бизнес организация в България, промотираща ценностите на корпоративната социална отговорност. Председателят на Български форум на бизнес лидерите Ираван Хира връчи сертификат за членство и стандарта за бизнес етика на Радослав Радев, Управител на „Райхле и Де-Масари България Пръдакшън“ ЕООД. „Постоянно работим в посока надграждане на корпоративната социална отговорност в нашата компания“, заяви Радев. Той отбеляза, че „Райхле и Де-Масари България Пръдакшън“ ЕООД е сред първите фирми, която се включи в проектите за дуално обучение в страната. По този начин имаме социални ангажименти в сферата на образованието, а учениците получават знания в реалната практика. Очакванията на всички нас са именно в изграждането на мостове между образованието и бизнеса, подчерта Радослав Радев.

Стандартът за бизнес етика на Български форум на бизнес лидерите се присъжда на компаниите, които се ангажират да спазват основните принципи на бизнес етиката, като:

– Изграждат бизнес отношения, основаващи се на морални ценности.

– Стремят се да създават репутация на почтен, компетентен и професионален партньор.

– Провеждат прозрачна и открита политика в дейностите на компанията.

– Защитават и насърчават конкуренцията.

– Изграждат доверие между мениджмънта и акционерите.

– Спазват Кодекса на труда и нормите за здравословни и безопасни условия на труд.

– Съблюдават законите, регулиращи извършваната дейност.

– Борят се срещу всички форми на корупция.

– Участват в разрешаването на проблемите на региона, в който се осъществява основната дейност.

– Допринасят за развитието на пазарната икономика като необходимо условие за просперитета на нацията.

Български форум на бизнес лидерите е основан от 12 водещи мултинационални компании и неправителствени организации през 1998 г. Днес обединява над 120 компании от различни сектори със споделени ценности, които развиват бизнеса си по отговорен, прозрачен и етичен начин. Това е платформа за обмяна на добри практики и идеи за развитие на бизнес и социалната среда в България.

 

За R&M

„Райхле и Де-Масари България Пръдакшън“ ЕООД е част от международната група Райхле Груп (Reichle Group), която работи в повече от 40 страни. Компанията е основана през 1964 г. и е в топ 3 в сектора в Европа и Средния изток. Продуктите се използват за изграждане на офисни мрежи, центрове за данни и публични мрежи.

В България има още една фирма от групата. Търговското дружество „R и M България“ ЕООД е фирма, която е основана през 2007 година, със седалище и адрес на управление град София. Тя предлага портфолио от висококачествени продукти и системи за комуникационни мрежи и мрежи за данни. Компанията оперира на 13 пазара в югоизточна Европа, ръководени от офиса в София, и разполага с висококвалифицирани експерти в областта на мрежовото оборудване.

Повече информация за Райхле и Де-Масари България Пръдакшън ЕООД и продуктите, които предлага у нас, бихте могли да намерите в  сайта на компанията: www.rdm.com